Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΠ' ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΡΩΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

Για όσους λένε: 

"Μόνο τους μιθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις επιδιώκει να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση. Για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που υποφέρει, πένεται κλπ, ούτε κουβέντα".

Ερωτώ:

1)---> Εαν ένα κράτος(υπό πτώχευση όπως η Ελλάδα) ΔΕΝ πληρώσει τους (ήδη κουτσουρεμένους) μισθούς των υπαλλήλων του και τις (στην πλειοψηφία τους) χαμηλότατες συντάξεις, ΠΩΣ θα κινηθεί έστω και ελάχιστα η αγορά (δλδ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις?)?
 Ποιός θα αγοράσει (τρόφιμα, ρούχα, αναλώσιμα κλπ)?

2)---> Ο εργοδότης ιδιώτης δεν εξαιρείται της υποχρέωσης καταβολής μισθού στους εργαζόμενούς ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ πρέπει να τους πληρώσει.
Δεν θα λογοδοτήσει το δημόσιο για την αδυναμία ή την ασυνέπειά του.

3)---> Τί θα κερδίσει η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας εαν οι 600 πχ απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ ή οι 2.000 απολυμένοι της ΕΡΤ παραμείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ?
Θα αυξηθούν ή μειωθούν τα έσοδα των ιδιωτικών επιχειρήσεων (μαγαζιά κλπ) από την ανεργία και τη φτώχια των απολυμένων?!

4)---> Μετά από 6 χρόνια κρίσης και Μνημονίων, ακόμη δεν διδαχτήκαμε οτι ο κοινωνικός αυτοματισμός (αυτός ντε, που κάνει αντίπαλους και εχθρούς μεταξύ τους, εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) καλλιεργείται από αυτούς που έφεραν την κρίση, για να τον χρησιμοποιούν ως ασπίδα τους?
Για να ασχολιόμαστε μεταξύ μας κι όχι μ'αυτούς που μας έφεραν εδώ?

5)---> Μετά από 6 χρόνια κρίσης, ακόμη δεν καταλάβαμε οτι η αγορά είναι σε κώμα και η ανεργία αυξήθηκε ΚΑΙ επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν το 30-40% της αγοραστικής τους δύναμης?

=========================

Αν δεν γίνουν επενδύσεις, αν δεν δοθούν κίνητρα στο κεφάλαιο (διεθνές και εγχώριο) να κάνει μπίσνες (υπό όρους) στην Ελλάδα, ανάσα δεν παίρνουμε.
Ούτε τα μαγαζιά θα δουλεύουν, ούτε τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα πληρώνουν συντάξεις και φάρμακα, ούτε το δημόσιο θα ξοφλάει τις οφειλές του.

Αλλους άνεργους δεν χωράει η πατρίδα.

Ας χαιρόμαστε όταν βλέπουμε άνθρωπο να πληρώνεται.  



Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: