Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ














Κόσμος, ενδιαφέρον, σημαντικά στοιχεία για τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας, διάλογος, ζωντάνια, ικανοποίηση. 


Περιγράφω με λέξεις -κλειδιά την χθεσινοβραδινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπ. Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα (Dimitris Kouretas), εδώ στις Σέρρες. 

Στην εισήγησή μου, αναφέρθηκα στον ρόλο-ΕΜΠΟΔΙΟ που παίζει η τηλεόραση στην κατανόηση της κρίσης και στην έξοδο από αυτή, 


ενώ ο συγγραφέας με παραστατικό τρόπο και πλήθος ενδιαφέροντα στοιχεία από τις επιστημονικές του έρευνες, παρουσίασε όλη την ΠΡΟΙΚΑ της χώρας μας- τα εξαιρετικά και περιζήτητα προιόντα της- που από ανυπαρξία πολιτικών, παραμένουν αναξιοποίητα, και μερικά εντελώς άγνωστα. 


Από αριστερά: Αριάδνη Παπαφωτίου δημοσιογράφος, Δημήτρης Κουρέτας Καθηγ. πανεπιστημίου-συγγραφές, Καίτη Εμμανυηλίδου Πρόεδρος UNESCO Σερρών

Ηταν μία όμορφη βραδιά, με πολύ ουσία και πληροφορία και ένα διψασμένο και ζωντανό κοινό. 

(Διοργάνωση: Δήμος Σερρών, Όμιλος Σερρών UNESCO και Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ). 

Α.Π.


------------------------------ 



INFO: Δημήτρης ΚΟΥΡΕΤΑΣ  

...
ο Δημήτρης Κουρέτας είναι ένας ερευνητής που δεν κάθεται στο αποστειρωμένο του εργαστήριο αποξενωμένος από τον κόσμο. Ζει μέσα στην κοινωνία. Μένει στην Ελλάδα και εργάζεται στη χώρα του.  

Είναι Καθηγητής Φυσιολογίας και Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σπούδασε Φαρμακευτική, πήρε διδακτο
ρικό στη Βιοχημεία και εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. 


Διετέλεσε αναπληρωτής Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εδώ και 3 χρόνια είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά, ενώ η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

------------------------------
More shots from event:  






Δεν υπάρχουν σχόλια: