Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Οταν ο χρόνος αφηγείται» του Π.Τσακιρίδη

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016,  στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. παρουσίασε το βιβλίο του εκπαιδευτικού Παύλου Τσακιρίδη, με τίτλο «Οταν ο χρόνος αφηγείται».
Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, με υπότιτλο «Έντεκα ιστορίες από το παρελθόν». Πρόκειται για μια έκδοση 190 σελίδων, στο οποίο δημοσιεύεται εισαγωγικό σημείωμα, με τίτλο «Το χρέος» από τον εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Αλ.  Ρωμανίδη,  και απαρτίζεται από έντεκα κεφάλαια.
Τα οκτώ από αυτά αναφέρονται στην περίοδο 1941 – 1949 και τα τρία στην περίοδο 1912 – 1922. Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του «στους πρόσφυγες όλου τού κόσμου και στα θύματα των εμφυλίων πολέμων». 

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο του μίλησαν ο πρ. Γυμνασιάρχης και πρ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών Γιάννης Ρωμανίδης και ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών και πρ. Δήμαρχος Νιγρίτας Δημήτριος Δάπης.
Οι ομιλητές ανέπτυξαν με γλαφυρότητα και συγκίνηση το περιεχόμενο του βιβλίου που αναφέρεται σε έντεκα ιστορικά γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας από το 1912 μέχρι και το 1949 με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, ο δε συγγραφέας μας ενημέρωσε για την μακροχρόνια προσπάθεια του να συλλέξει το υλικό αυτό αξιοποιώντας συνεντεύξεις ανθρώπων που πλέον δεν είναι στη ζωή, φωτογραφιών και εγγράφων της εποχής. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.  Βασίλης Γιαννογλούδης και συντόνισε η γραμματέας του Συλλόγου Ελισάβετ Μωυσιάδου
Από αριστερά: Θεολόγης Ανδρονίδης Ταμίας ΕΜΕΙΣ, Δημ. Δάπης πρ Δήμαρχος Νιγρίτας, Ελισάβετ Μωυσιάδου Γραμμ. ΕΜΕΙΣ, Παύλος Τσακιρίδης Συγγραφέας, Γιάννης Ρωμανιδης Φιλόλογος και Δημ. Δημούδης Πρόεδρος ΕΜΕΙΣ
Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., με την εκδήλωση αυτή,  στηρίζει τις προσπάθειες των τοπικών ερευνητών για έρευνα της νεότερης τοπικής μας ιστορίας ακόμη και στις πιο δύσκολες περίοδους της. 

(από Δελτίο Τύπου της ΕΜΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: