Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΑΝΑΒΙΩΣΕ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΡΟΥΠΕΛ


--Είχα την επαγγελματική χαρά να κάνω το 2007 μία ανεκτίμητη συνέντευξη με τον επιζήσαντα της μεγάλης Μάχης, Ταγματάρχη ε.α. και Διοικητή του Γ` Λόχου του Οχυρού Ρούπελ Φώτη Ζαχαριάδη, που πέθανε το 2009, στα 96 του. 

Ο ηρωισμός και η φιλοπατρία των μαχητών του άπαρτου Ρούπελ, φόρτιζαν την καθε του λέξη σε κείνη την συγκινητική συνομιλία μας, για την οποία νιώθω τυχερή! 


--Σήμερα στην επιτυχή πρώτη αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών με "στρατιώτες", εκρήξεις και αεροπορικές "επιδρομές", τον μνημόνευσα μαζί με τους ηρωικούς συμπολεμιστές του. 

 Άλλωστε τα ονόματα αυτών που στάθηκαν όρθιοι και ατρόμητοι απέναντι στον Γερμανό εισβολέα και κατακτητή και έγραψαν το έπος του Ρούπελ, πρωταγωνιστούσαν στην Ιστορική αναβίωση που πραγματοποιήθηκε εκεί. 

--Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Δήμου Σιντικής, αξιέπαινοι οι χορηγοί που την χρηματοδότησαν, οι άνθρωποι που την εμπνεύστηκαν και εργάστηκαν για την επιτυχία της (Panagiotis Savvidis), οι πιλότοι, αλλά και οι εθελοντές που υποδύθηκαν τους πολυάριθμους ρόλους. 










Και του χρόνου! 
Ηταν ένα μάθημα Ιστορίας και ένα υπέροχο θέαμα. Ευχαριστούμε. 

Α.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια: