Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ηταν μιά συνάντηση- συνομιλία φίλων με τον διεθνούς αξίας και αναγνώρισης εικαστικό και ζωγράφο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΞΕΝΑΚΗ (Constantin Xenakis), μέσα σε έναν μοναδικό χώρο (Zιντζιρλί Τζαμί) όπου από τη Δευτέρα 12 ιουνίου 2016 έως και τον Οκτώβριο, θα εκτίθενται κάποια από τα καταπληκτικά έργα του- μερικά από αυτά, τμήμα της συλλογής που δωρίζει στις Σέρρες. 


Το "Μουσείο Ξενάκη" που θα φιλοξενεί μόνιμα τη Δωρεά, είναι κοντά στην ίδρυσή του. 
Η "Σερραίων Πολιτεία" της οποίας έχω την χαρά να είμαι ιδρυτικό μέλος, χάρη στις επίμονες προσπάθειες του οραματιστή Προέδρου και φίλου Aristotelis Naniopoulos, [η φιλία του με τον ζωγράφο έφερε τη Δωρεά], μπορεί πιά να χαίρεται για την αξιοποίηση ενός πολύτιμου δώρου μεγάλου καλλιτεχνικού βάρους αλλά και για την ίδρυση ενός Μουσείου με Πολιτιστική υπεραξία για τις Σέρρες.

Ευχαριστούμε de profundis τον εμπνευσμένο και πρωτοπόρο Κωνσταντίνο Ξενάκη.
Προσωπικά, χαίρομαι πολύ που με τιμάει με την φιλία του. 



Σε ζωντανή σύνδεση με την ΕΤ3.








.............

"Αποχαιρετώντας τον Καβάφη, υποδεχόμαστε τον Ξενάκη". Δύο Εκθέσεις αφιερωμένες στους μεγάλους Αιγυπτιώτες Έλληνες. Η πρώτη τελειώνει, η άλλη ξεκίνησε... 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών είχε την όμορφη ιδέα της εκδήλωσης, που ήταν γεμάτη από Τέχνη και Ποίηση! Ένα ταξίδι στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο...στο Παρίσι...στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο, με την συνδρομή της "Σερραίων Πολιτεία".
Α.Π.

------------------------------
ΦΩΤΟ: 









Δεν υπάρχουν σχόλια: