Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ - Dr Νίκος Ζαπριάνος, Λέκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Ο διδάκτωρ Νομικής Νίκος Ζαπριάνος (στην κάτω φωτό δεξιά) είναι Λέκτορας Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου.
Μετά την ολοκλήρωση (με υποτροφία και Αριστα) του διδακτορικού του στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, ανέλαβε καθήκοντα Πανεπιστημιακού.
Τον περασμένο μήνα, ως προπονητής της Ομάδας των φοιτητών του,  τους οδήγησε στην κορυφή του Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης, προσθέτοντας μία ακόμη διάκριση στο ενεργητικό του.

Χαιρόμαστε ως Σερραίοι για την πρόοδο των συμπολιτών μας (ειδικά όταν πρόκειται για στενούς οικογενειακούς φίλους που αγαπάμε!).
Ο Dr Νίκος Ζαπριάνος είναι γιός των επίσης δικηγόρων Ευάγγελου Ζαπριάνου (Σέρρες) και Δουκαίνης Χηνοπούλου εκ Νέου Σκοπού (Υποθηκοφυλακείο Ηράκλειας).
Συγχαρητήρια! 



Πρωτιά
Την πρώτη θέση στον τελικό του 3ου εθνικού διαγωνισμού εικονικής δίκης της ELSA Cyprus κατέλαβε η ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Ο τελικός διεξήχθη  στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Νεάπολις, αποτελούμενη από τους φοιτητές Ζωή Βαλάρη, Μαρία Κεφάλα-Καρλή και Νικόλαο Στεργίου με προπονητή τον Δρ. Νικόλαο Ζαπριάνο λέκτορα Αστικού Δικαίου, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και προκρίθηκε με πρωτιά στην τελική φάση του διαγωνισμού, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η ανωτέρω ομάδα του Πανεπιστημίου Νεάπολις είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ της είχε απονεμηθεί ΚΑΙ το βραβείο καλύτερου δικογράφου.



Πώς γίνεται ο διαγωνισμός "Εικονικής Δίκης"
Και στην πρώτη φάση και στον τελικό τίθεται στους συμμετέχοντες φοιτητές μια υπόθεση και εκείνοι καλούνται να συντάξουν γραπτά δικόγραφα και να διαγωνισθούν προφορικά σε κατ’ αντιδικία διαδικασία ενώπιον κριτών-δικαστών.

Οι φοιτητές έχουν έτσι την ξεχωριστή ευκαιρία να εξασκηθούν στην προετοιμασία και υποστήριξη πραγματικών υποθέσεων και να μελετήσουν επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την νομολογία των δικαστηρίων και την επιστήμη. Τα θέματα του φετινού διαγωνισμού προέρχονταν από τον χώρο του αστικού δικαίου και της πολιτικής δικονομίας.

Συγχαρητήρια
Κατά την άφιξή τους στην Πάφο τα μέλη της ομάδας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ. Μιχαλάκη Λεπτού και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγητή Σπύρου Μακριδάκη.

Α.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: