Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

SCHOOL MUSIC FESTIVAL 2016 - Μπράβο στους μαθητές!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23/6, το 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ “School Music Festival” του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε και φέτος από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού στο θερινό θεατράκι του Δήμου το οποίο κυριολεκτικά κατακλύστηκε από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και δημότες.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 12 σχολικά μουσικά σχήματα που απαρτίζονταν από 112 μαθητές που με την μουσική τους πλημμύρισαν το θερινό θεατράκι με ήχους από παραδοσιακή, έντεχνη, λαϊκή, σύγχρονη, jazz, pop, Rnb και ροκ μουσική.


Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου καλωσόρισε τα μαθητικά μουσικά σχήματα και το κοινό στην μεγάλη αυτή καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών.

Το school Music Festival που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μιας και διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά έχει ως στόχο να αναδείξει το μουσικό δυναμικό των σχολείων και να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν.


Ο Δήμαρχος Σερρών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ευχαριστούν θερμά την Καλλιτεχνική Επιτροπή και συγκεκριμένα την καθηγήτρια του Παν/μίου Μακεδονίας κα Βίνια Τσόπελα, τον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου κ. Νικόλαο Τασόπουλο και τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Σερρών κ. Δημήτριο Παπαϊωακείμ που βοήθησαν να αποκτήσει το φεστιβάλ διαγωνιστικό χαρακτήρα και να συνδεθεί με τον τρόπο αυτό το μουσικό δυναμικό των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Το 1ο βραβείο απέσπασε επάξια η “Jazz Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής”,

το 2ο βραβείο το σύνολο “ΡΟΥΑ ΜΑΤ” του Μουσικού Σχολείου Σερρών



και το 3ο βραβείο το σύνολο “ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ” του Μουσικού Σχολείου Σερρών.


=================================
--Με συγκινεί η νεανική δημιουργία. Αισιοδοξώ όταν τα νεαρά παιδά, ξεδιπλώνουν τα θαυμαστά ταλέντα τους. Χαίρομαι πολύ όταν η νέα γενιά αποδεικνύει οτι μπορεί καλύτερα από τις προηγούμενες και οτι αντιλαμβάνεται ώριμα και σφαιρικά τα ουσιαστικά της ζωής!! 

---Το χάρηκα χθες το School Music Festival, αν και ο υδράργυρος δεν έλεγε να πέσει. Το θερινό θεατράκι των Σερρών, γέμισε με νότες, τραγούδια και νιάτα!

---Μπράβο στα 12 Σχολικά συγκροτήματα που πήραν μέρος, για τα όμορφα τραγούδια που ερμήνευσαν, την εξαιρετική σκηνική τους παρουσία και τις γνώσεις τους στη μουσική! Ενθουσιάσαν το κοινό που έμεινε ως τα μεσάνυχτα, αναμένοντας και τις βραβεύσειςτων καλύτερων εκ των άριστων!! Ηταν τέλεια!

---Κι επειδή, μάνα είμαι  ... Ειδικά συγχαρητήρια στο γκρούπ του 5ου Λυκείου Σερρών, με το οποίο διαγωνίστηκε και ο μικρός μου γιός, παίζοντας σαξόφωνο!! Ηταν απίθανοι!!  --- 
Και του χρόνου!

A.Π. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: