Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

**ΠΕΡΙ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΑ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ.**

--Το συνεχιζόμενο έγκλημα το επιτελεί η Πολιτεία, με την επιδεικτική της αδιαφορία για τη συνέχιση της ανασκαφής. 
Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να την ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αντί να την παγώσει, και να σταθεί απέναντι σε παράγοντες (σχετικούς και άσχετους με την ανασκαφή) που εξυπηρετούνται με την αδράνεια.

--Το εύρημα στο Λόφο Καστά, είναι αρκούντως γιγάντιο για να χαράξει δική του πορεία, ανεξάρτητη από τις προθέσεις, τη θέληση ή ακόμη και τις δυνατότητες της ανασκαφικής ομάδας και της επικεφαλής της. 

Εννοώ μ' αυτό πως η αξία των ευρημάτων, η πολυεπίπεδη αλληλεπίδρασή τους με τις ανάγκες της χώρας και το Ιστορικό τους βάρος, θα πρέπει να αποτελούν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ κριτήρια ενδιαφέροντος για την Κυβέρνηση. 
Με τα ίδια κριτήρια θα πρέπει να αντιδράσει και το Υπουργείο, που είναι υπεύθυνο για την αποκάλυψη ΟΛΩΝ των μυστικών του λόφου και της περιοχής, την προστασία και την ανάδειξή τους.

--Τέλος, η επικεφαλής Αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη θα πρέπει να απαντήσει ΚΑΙ προς τους πολίτες, στο ερώτημα: 
"Πότε θα συντάξει και θα δημοσιεύσει την επίσημη επιστημονική της εργασία σχετικά με τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από την αξιολόγηση του ΣΥΝΟΛΟΥ των ευρημάτων (να γνωστοποιηθεί με την ευκαιρία ποιά και πόσα επιτέλους είναι)". 

.....Πέρασαν ήδη 4 χρόνια από την αποκάλυψη του περιβόλου και 2 από αυτή του τάφου και η συνταξιούχος πιά ανασκαφέας, ακόμη αναμασά τα ήδη γνωστά από πρόπερσι. ... 
(Θα επανέλθω). 

Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: