Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΣτΕ-ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

--Σ' αυτή τη χώρα και υπ' αυτές ειδικά τις συνθήκες, τις δύσκολες, τις ύπουλες και ύποπτες, τις θολές, ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσουμε προφυλαγμένες και όρθιες τις θεσμικές μας σταθερές.
Μιλώ για τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστές. 

--Η σωστή απονομή του Δικαίου, είναι θεμέλιο αποκούμπι Δημοκρατίας και ύστατη ελπίδα και καταφυγή του πολίτη. Η Δικαιοσύνη όταν φτάσει να είναι ζητούμενο κι όχι αυτονόητη θεσμική και αδιάβλητη διαδικασία, η κοινωνία μας πάσχει και το Πολίτευμα ολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές εκδοχές. 

--Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε Δικαστές που μπορεί να σκεφτούν να παραβούν τον όρκο και την αποστολή τους, να βάλουν σε κίνδυνο το ΚΥΡΟΣ του ΘΕΣΜΟΥ και να υπηρετήσουν Κυβερνήσεις και κόμματα κρίνοντας βάσει σκοπιμοτήτων κι όχι νόμων και Συντάγματος, είναι η κατάθεση προσεγμένων καθόλα νομοσχεδίων και η λήψη μελετημένων διοικητικών αποφάσεων, που ΔΕΝ θα παρεκλίνουν σε τίποτε από τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα για όλους τους πολίτες. 

--Ακόμη κι αν υποτεθεί πως κάποιοι θεσμικοί εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων που καλούνται να διαχειριστούν, για μένα το σφάλμα θα πέφτει πάντα στους Πολιτικούς.
Αυτοί, από αμέλεια(;), τσαπατσουλιά(;), σκοπιμότητα(;) αφήνουν ΚΕΝΟ Συνταγματικότητας στους νόμους τους. Οι Δικαστές, απλώς το ΒΡΙΣΚΟΥΝ. 
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: