Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ

--Το ΡΟΥΠΕΛ έμεινε στην Ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ως το άπαρτο Οχυρό του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι προελαύνοντες Γερμανοί στις 10 Απριλίου του 1941 αφού δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν, τίμησαν σαν ήρωες τους έλληνες μαχητές, που νωρίτερα είχαν φωνάξει στους κατακτητές "Τα Οχυρά, δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται". 

 --Η γνωριμία με την Ιστορία μας αλλά και με το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της Ελλάδας του 20ου αι., την "Οχυρωματική Γραμμή Μεταξά" στο όρος Μπέλλες των Σερρών στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, θα είναι το ένα σκέλος της Ημερίδας που θα έχω τη χαρά να παρουσιάσω μεθαύριο, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 


Το άλλο σκέλος είναι η τουριστική αξιοποίηση αυτών των κατασκευαστικών θαυμάτων, για την οποία εργάζονται άοκνα και εμπνευσμένα τόσο ο εκ Πετριτσίου συνάδελφος Παναγιώτης Σαββίδης Panagiotis Savvidis) όσο και τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ Αγγίστρου. 


--Γνωρίζοντας και εκτιμώντας το μεράκι, την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα προσέγγισης αλλά και την έμπνευση του Παναγιώτη που αφοσιώθηκε πραγματικά στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ αρωγός αποδεχόμενη την πρόσκληση παρουσίασης αυτής της Ημερίδας.
Εξαιρετικοί και ειδικοί επί του θέματος όλοι οι ομιλητές, σημαντικά και τα σχέδια-προτάσεις ανάπτυξης που θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης. 


--Σας περιμένουμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6.00μ στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 
Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις χρήσιμες και εμπνευσμένες πρωτοβουλίες που αφορούν το μέλλον του τόπου μας! 


Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: