Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ- ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΨΙΔΑ

Στις 11 το βράδυ της Τετάρτης αποφάσισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο για το θέμα της Πράσινης Αψίδας στην Πλατεία. 


--Η απόφαση είναι: 
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ η αψίδα, ΥΠΟΣΤΗΛΩΝΕΤΑΙ για τη διασφάλιση της στατικότητας της, ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ο κισσός με νέες ρίζες, οι υπηρεσίες ΕΡΕΥΝΟΥΝ με αναλύσεις χώματος κλπ εαν υπήρξε δολιοφθορά στο φυτό και καταθέτουν ΜΗΝΥΣΕΙΣ κατά αγνώστων για την ξήρανσή του.

--Τα εύσημα σε όλους τους Συμβούλους, τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών για τη νηφαλιότητα με την οποία προσέγγισαν το θέμα, 
αλλά κυρίως στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Ηλία ΓκότσηIlias Gotsis ) ο οποίος λαμβάνοντας σοβαρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των δημοτών στην απομάκρυνση της αψίδας, φρόντισε για τα νόμιμα, προκρίνοντας το ωφέλιμο για την πόλη κι όχι για τα μικροσυμφέροντα κάποιων που ενοχλούνται (!!) από το πράσινο. 
------------------

Σ.Σ. Θλιβερή παραφωνία ο ανεξάρτητος δημοτ. Σύμβουλος Αντώνης Αναστασιάδης (εκλεγμένος με τον συνδυασμό Θ. Μηλίδη), Ο ΜΟΝΟΣ που υποστήριξε την καταστροφή της αψίδας και του φυτού. Ο ίδιος άλλωστε την είχε ξαναξηλώσει επι αντιδημαρχίας του (δεν υπήρχε τότε ο κισσός), υποστηρίζοντας οτι χαλάει την εικόνα της Πλατείας (!!!) και μικραίνει τον χώρο!!!.... 

Α.Π.



=======================

memo:
Το Δημοτ. Συμβ συζήτησε το θέμα μετά από ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ τεσσάρων (4) καταστηματαρχών πέριξ της Αψίδας, που υποστήριζαν πως "τους ζημιώνει επειδή κρύβει τις βιτρίνες τους" και ζητούσαν την καταστροφή και απομάκρυνσή της, χαρακτηρίζοντάς την "παράνομη και χωρίς πολεοδομική άδεια". 
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία κατατέθηκαν οι καταγγελίες (και στην οποία προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Γκότσης) κατέληξε αρχικά να εισηγηθεί στο Δημοτ. Συμβούλιο ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της πράσινης Αψίδας.
Μία ανάρτηση που έκανα τότε στο προφίλ μου, γνωστοποίησε ευρύτερα το θέμα και οι αντιδράσεις των συνδημοτών μας ήταν μεγάλες.
Μεσολάβησε περίεργη "αποψίλωση" του φυτού και μερική του ξήρανση (βλπ φωτό προχθεσινής μου ανάρτησης) από άγνωστους λόγους, που έβαλε όλους μας σε υποψίες.
Χθες το βράδυ, η τελική απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου, ήταν αυτή που γράφω.
Α.Π.
------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: