Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. ΜΕ ΕΠΙΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΥΡΟΣ.

  • Με δυναμικό τρόπο εξελίσσεται το Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών, κατακτώντας μάλιστα θέσεις κύρους, ανάμεσα στα ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου Τμήματα Πανεπιστημίων της Ευρώπης κι όχι μόνο.


  • Το τριήμερο Συνέδριο πάνω στις εξελίξεις της Γεωπληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Σερρών και η συμμετοχή δεκάδων διεθνούς κύρους επιστημόνων, επιβεβαίωσε την αξία και το επιστημονικό έργο που γίνεται στο συγκεκριμένο Τμήμα.


Πάνω: Φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών, ενημερώνονται για τη θεματολογία του Συνεδρίου. Δεξιά: Η Προϊστάμενη του Τμήματος Λίλα Θεοδωρίδου, καλωσορίζει του συνέδρους.

  • Τα συστήματα Γεωγραφικών πληροφοριών (όροι σχετικά δυσνόητοι για τους περισσότερους, αλλά με εφαρμογές ευρείας χρήσης ενταγμένες στην καθημερινότητά μας),
  • κερδίζουν συνεχώς το ενδιαφέρον των ανά τον κόσμο επιστημόνων και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που εργάζονται πάνω στο αντικείμενο εμπλουτίζοντας με νέες ιδέες τις υπάρχουσες εφαρμογές, εξελίσσοντας έτσι την επιστημονική έρευνα και συνεργασία, με τελικό αποδέκτη των επιτευγμάτων τους,
  • όχι μόνο φορείς και υπηρεσίες ανά την υφήλιο, αλλά και τον απλό χρήση του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
  • Ηλεκτρονικοί χάρτες με πλούσιες πληροφορίες για κάθε είδους δραστηριότητα και εγκατάσταση που αφορά την περιοχή είναι ο στόχος των ερευνητών όχι μόνο της πληροφορικής ή της τοπογραφίας, αλλά και της αρχιτεκτονικής και της αρχαιολογίας και της επιστήμης της στατιστικής, της οικονομίας και πλήθους άλλων επιστημονικών κλάδων.



Αριστερά: Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημ. Πασχαλούδης με έλληνες και ξένους καθηγητές και συνέδρους. Δεξιά: Ο Δημ. Κοτζίνος επικ. Καθηγ. ΤΕΙ Σερρών, εισάγει τους συμμετέχοντες στο θέμα του Συνεδρίου.


  • Τί σημαίνουν όλα αυτά;  Φανταστείτε για παράδειγμα αλλιώς το GPS σας ή τους χάρτες της Google, για να αναφερθώ σε κάτι οικείο για τους χρήστες των νέων τεχνολογιών!
  • Με τα νέα δεδομένα, τα «μηχανάκια» αυτά θα μπορούσαν όχι μόνο να μας προτείνουν την ενδεδειγμένη διαδρομή  για τον προορισμό μας, ή να μας παρουσιάσουν τη δορυφορική εικόνα μιάς περιοχής,
  • αλλά και να μας παρέχουν πλήθος άλλων πληροφοριών γι` αυτήν, όπως τον πληθυσμό μιάς πόλης και τη σύνθεσή του κατά φύλο, ηλικία και μορφωτικό επίπεδο, τις ασχολίες των κατοίκων της, τα αρχαία που υπάρχουν, τα υδάτινα αποθέματα, τον αριθμό των Σχολείων και των μαθητών, τα Κέντρα Υγείας, τις αθλητικές εγκαταστάσεις ή τα σημεία ψυχαγωγίας, ιστορικά στοιχεία και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος!
  • Φανταστικό για τον χρήστη, όσο και εκπαιδευτικό και φυσικά προκλητικό επιστημονικό πεδίο για τους ερευνητές!    


  • «Το Τμήμα μας στο ΤΕΙ Σερρών, καθιερώθηκε στον ευρωπαϊκό επιστημονικό χώρο της Γεωπληροφορικής, με την εργασία του και το επιστημονικό του επίπεδο. Είναι τιμή για μας αυτή η αναγνώριση από διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια όλου του κόσμου» είπε στον «Κ» η προϊσταμένη του Τμήματος Λίλα Θεοδωρίδου που καλωσόρισε και τους δεκάδες καθηγητές  από Ευρώπη και Αμερική που ήρθαν στις Σέρρες για το Συνέδριο.
  • Το Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας που δέχεται φοιτητές με υψηλή βαθμολογία στις πανελλήνιες και στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο μέσα στο campus του ΤΕΙ Σερρών, συμμετέχει ήδη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό των Εργαστηρίων που ασχολούνται με τη Γεωγραφική πληροφορία.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: