Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΕΡΚΙΝΗ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΑΛΟΓΟ!!

  • Η λίμνη Κερκίνη με τη σπάνια ομορφιά της προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο, προσφέροντάς τους όχι μόνο ποικιλία δραστηριοτήτων αλλά και  γευστικές απολαύσεις και φυσικά πολλές επιλογές διαμονής σε πανέμορφα  καταλύματα.
  • Ένας μοναδικός τρόπος για να γνωρίσει κάποιος την υπέροχη φύση γύρω από τη λίμνη, είναι οι διαδρομές με άλογο.




  • Μικροί και μεγάλοι εκδρομείς γεύονται την εμπειρία της συνεργασίας με τα πανέμορφα και εκπαιδευμένα ζώα φτάνοντας σε σημεία απίστευτης φυσικής ομορφιάς, είτε γύρω από την Κερκίνη είτε στα ορεινά σημεία πάνω από αυτή.
  • Στο Λιμανάκι, τα σελωμένα άλογα του «Ιχνηλάτη», περιμένουν τους επισκέπτες. «Δεν απαιτείται γνώση ιππασίας. Είμαστε πάντα δίπλα στον αναβάτη και καθοδηγούμε την ομάδα στη βόλτα της που διαρκεί από μία ώρα έως μία…μέρα, ανάλογα με το τι θέλει η παρέα» λέει στη στήλη ο Θόδωρος Αλατσίδης (φωτό κάτω) , ένας νέος άνθρωπος που διάλεξε να μείνει στον τόπο καταγωγής τους και να ασχοληθεί με την εκτροφή αλόγων (έχει δεκάδες στη φάρμα του) και την εξυπηρέτηση των τουριστών.



  • Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι αναβάτες περιηγούνται τα φυσικά αξιοθέατα, γνωρίζοντας από κοντά, χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.
  • «Μοναδική εμπειρία» χαρακτηρίζουν την ιππασία, όσοι την επιλέγουν ως τρόπο ξενάγησής τους στην περιοχή και πάντα ανανεώνουν το ραντεβού με το άλογο που επέλεξαν για την πρώτη τους βόλτα.
«Είναι τόσο ήρεμα και υπάκουα αυτά τα ζώα! Ξεπέρασα αμέσως το φόβο της πρώτης ανάβασης» είπε η Κατερίνα που ήταν από αυτούς που πάτησαν με δισταγμό τον αναβολέα, πριν το ξεκίνημα της βόλτας.



  • Η Κερκίνη, είναι ένας υγροβιότοπος προστατευμένος από διεθνείς συνθήκες και πολυβραβευμένος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, χαρακτηρισμένος ως μνημείο της φύσης. Οι βαρκάδες στα ήρεμα νερά της, γίνονται οργανωμένα και είναι πάντα μία ξεχωριστή εμπειρία.
  • Οι επισκέπτες μαθαίνουν τα πάντα για τη λίμνη, προσεγγίζοντας το λιμναίο δάσος και τις φωλιές ερωδιών και αργυροπελεκάνων σε απόσταση αναπνοής, παρατηρούν τα βουβάλια στην καθημερινή τους βοσκή και τα πουλιά στο κυνήγι της τροφής τους. Με εισιτήριο 7 ανά άτομο απολαμβάνουν ένα πανόραμα ομορφιάς, αξέχαστο!

  • Τα εστιατόρια της παραλίμνιας και ορεινής ζώνης, προσφέρουν στο πιάτο τις  νοστιμιές της περιοχής. «Λιμνίσια ψάρια μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, αλλά και βουβαλίσιο κρέας και πεντανόστιμες συνοδευτικές σπεσιαλιτέ προτιμώνται από τους επισκέπτες» είπε στη στήλη ο Άρης Γκαιδατζής (φωτό κάτω αριστερά) ιδιοκτήτης της «Ελωδίας»,   



  • ενώ οι μονάδες φιλοξενίας που υπάρχουν σε όλη τη ζώνη, «προσφέρουν κατάλυμα προσιτό σε όλα τα βαλάντια και τις ανάγκες, από 40 έως 75 ευρώ την ημέρα , με πρωινό» όπως ενημέρωσε τον «Κ» ο Γιάννης Ρέκλος (φωτό πάνω δεξιά) του «Οικοπεριηγητή».
  • Η Κερκίνη αποτελεί έναν από τους λίγους οργανωμένους πόλους οικοτουρισμού της χώρας που είναι γνωστοί σε επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Η ύπαρξή της στο νομό Σερρών, είναι ανεκτίμητη περιουσία για ολόκληρη την περιοχή.
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: