Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ENDURO!!! ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;;

60 μέρες απομένουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και την έναρξη της παγκόσμιας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού (σε δύο ρόδες), του ISDE (International Six Days Enduro), που φέτος έχει αναλάβει και θα φιλοξενήσει η πόλη των Σερρών.
• Τη διεκδικήσαμε στη Χιλή ως Σέρρες, και την πήραμε για πρώτη φορά ως Ελλάδα!
 
• Είναι οι «Ολυμπιακοί της μοτοσυκλέτας» αυτοί οι αγώνες, και μια και η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής από όλες τις χώρες της υφηλίου λήγει αύριο Παρασκευή, να σας δώσω λίγα στοιχεία περί της διοργάνωσης,
• δηλώνοντας πως συμφωνώ με τον Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη στη διαπίστωσή του, πως «η κοινωνία των Σερρών, δεν έχει αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει στην πόλη κι το νομό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο»!
Το ίδιο και οι κρατικές αρχές συμπληρώνει η στήλη, που δια των Υπουργών τους, σφυρίζουν κλέφτικα, τώρα που έφτασε η ώρα να εκφράσουν με πράξεις (βλέπε χρήματα), το μέχρι τώρα λεκτικό τους ενδιαφέρον.

• (Κοίτα τι γίνεται όταν το «συμπαρίσταμαι ολοθέρμως» και το χτύπημα στην πλάτη, έρχεται η στιγμή να αποδειχτεί πρακτικά. «Την κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια);!


Δεν θα σταθώ στις επιφυλάξεις που διατύπωσαν Σύλλογοι και βουλευτές κομμάτων για τη χρήση μονοπατιών του Λαιλιά και τους φόβους ότι ενδεχομένως θα «πειραχτεί» η οικολογική ισορροπία του δασικού συστήματος από τους αγώνες.
• Θα πω μόνο πως οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που αδιαφορεί για το φυσικό της κεφάλαιο, και την οποία μπορεί ο Πρόεδρος της διοργανώτριας ΛΑΜΣ Χρήστος Κωνσταντινίδης να τη χαρακτηρίζει «τελευταίο παράδεισο του Enduro στην Ευρώπη», όμως είναι ταυτόχρονα και «παράδεισος αυθαιρεσίας» (πολλών ειδών).
Ο φόβος φυλάει τα έρμα στη χώρα μας (δυστυχώς) και καλά κάνουμε και φωνάζουμε, για να ξέρουν αυτοί που νομίζουν πως προστατεύονται από το εν ολίγοις «ό,τι νάναι» που επικρατεί, πως υπάρχουν κι αυτοί που θα τους εκθέσουν, αν …παρασπονδήσουν!
 
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Έξι μέρες. Αυτοκινητοδρόμιο και Λαϊλιάς (υψόμετρο 1200- 1500 μ) θα φιλοξενήσουν τις διαδρομές. Οι καλύτεροι αναβάτες μηχανών Enduro από όλο τον κόσμο θα έρθουν στις Σέρρες. Εντουράδικο Υπέρ-Θέαμα θα απολαύσουν οι θεατές. Άλματα, ένταση, εμπόδια, αγωνιστικότητα, νεύρο, δεξιότητα, μηχανές και αδρεναλίνη, θα απογειώσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον!
• Οι Σέρρες θα αναφερθούν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης του κόσμου, που θα καλύψουν το γεγονός. Περιμένουμε να σπάσουμε το ρεκόρ επισκεπτών, αλλά και αυτό του τζίρου που έγινε πρόπερσι στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα χρήματα που έπεσαν στην τοπική αγορά, ξεπέρασαν τα 15 εκ. $, σύμφωνα με τις εκεί Αρχές.
• Συμμετοχές από 35 χώρες, 29 Εθνικές Ομάδες, 17 Ομάδες Junior, 4 Ομάδες Γυναικών, 119 Clubs και 17 ανεξάρτητες συμμετοχές, απαρτίζουν μια λίστα με 615 αναβάτες, από τους οποίους σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα επιλεγούν οι 450.
• Οι Σέρρες λοιπόν, δηλώνουν έτοιμες να καλωσορίσουν τους 450 καλύτερους αναβάτες του κόσμου, και να ζήσουν μαζί τους μία αξέχαστη εμπειρία...το ΙSDE 2008.
• Μετράμε ήδη αντίστροφα το χρόνο, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: