Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ "ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ".

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντώνται σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην Αθήνα οι αγρότες του νομού Σερρών, οι οποίοι παραμένουν στον Προμαχώνα εδώ και 19 μέρες.

Χθες το απόγευμα, ομάδα αγροτών πήραν το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη (μέσω Κιλκίς), όπου διεξάγονταν τα εγκαίνια της έκθεσης Zootechnia. Σκοπός τους να συναντήσουν τους υφυπουργούς Κ.Κιλτίδη και Μ.Παπαδόπουλο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τις Σέρρες και το Κιλκίς, έστησαν μπλόκο στην Καστανούσσα, στα όρια των δύο νομών, με σκοπό να αποκλείσουν τη διέλευση των 15 τρακτέρ που όδευαν προς τη Θεσσαλονίκη.


Κι αυτό έγινε τελικά, μετά από συνομιλίες που είχαν με τους Σερραίους αγρότες, αλλά και μετά την προτροπή μελών της Συντονιστικής του μπλόκου του Προμαχώνα, που ήταν αντίθετοι με την πρωτοβουλία.


Όπως έγραφε σε χεσινό της σημέιωμα η στήλη, νωρίτερα το χθες το μεσημέρι, μια άλλη ομάδα αγροτών ξεκίνησε από μπλόκο του Προμαχώνα για τη συμπρωτεύουσα, από την παλιά εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης. Όμως με την επέμβαση συναδέλφων τους, στην περιοχή του Σοχού, αποτράπηκε η κινητοποίησή τους.


Τελικά, μετά τον καθορισμό του ραντεβού των αγροτών με τον Σωτήρη Χατζηγάκη, οι αγρότες επέστρεψαν στον Προμαχώνα.

Τα σύνορα είναι ανοιχτά από χθες το βράδυ στις 10.00.

Η διέλευση όλων των οχημάτων γίνεται απρόσκοπτα, όμως τα τρακτέρ (περίπου 300) παραμένουν παραταγμένα κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Τελωνείο.

Τα μάτια όλων είναι στραμένα στην απογευματινή συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη.

Όπως δήλωναν οι Σερραίοι αγρότες, "αν αρθεί η αδικία σε σχέση με τους Θεσσαλούς συναδέλφους μας και πάρουμε τα χρήματα που θέλουμε, θα αποχωρήσουμε αμέσως".

Το ραντεβού κλείστηκε με μεσολάβηση του Κιλκισιώτη υφυπουργού Γεωργίας Κ.Κιλτίδη.

(ΦΩΤΟ: www.infoserres.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: