Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.

Αποχώρησαν σήμερα Κυριακή και τα τελευταία τρακτέρ από τον Προμαχώνα.

Οι Σερραίοι αγρότες που παρέμειναν στο μπλόκο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων επί 20 ημέρες, υπέστειλαν τη σημαία των κινητοποιήσεών τους, αποχωρώντας από το τελευταίο μπλόκο που είχε απομείνει στη χώρα.

 Χθες το μεσημέρι, οι εννέα εκπρόσωποί τους επιστρέφοντας από την Αθήνα, τους ενημέρωσαν γιά τις λεπτομέρειες της συνάντησής τους με τον Υπουργό Γεωργίας, στην Αθήνα.

 Δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του κ. Χατζηγάκη γιά άρση της αδικίας έναντι των Θεσσαλών συναδέλφων τους, αλλά και από τις εγγυήσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρού, πως "θα πάρουν τελικά την αποζημίωση γιά τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα".

"Δίνουμε ένα χρονικό περιθώριο γιά την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών. Όμως  μετά τις 10 Μαρτίου, θα βγούμε και πάλι στους δρόμους, αν διαπιστώσουμε απραξία", έλεγαν οι αγρότες.

Απο χθες έφυγαν από τα σύνορα τα περισσότερα τρακτέρ, ενώ σήμερα αποχώρησαν αυτά που προερχόταν από τις νότιες περιοχές του νομού.

 Η διέλευση  φορτίων και ανθρώπων από το Τελωνείο του Προμαχώνα, γίνεται κανονικά από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οπότε και κλείστηκε το ραντεβού με τον Υπουργό.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: