Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!

• Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αθήνα, βοήθησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη τη χώρα, μετά από σχετική εντολή του Αρχηγείου.
• Από τις Σέρρες, συμμετείχαν 10 άνδρες και 2 οχήματα, που έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή με άλλους συναδέλφους τους.
• Μιλώντας χθες στη γράφουσα και στο μεσημεριανό Δελτίο της ΕΤ3, ο Σερραίος αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γεωργάκογλου (φωτό κάτω), περιέγραψε με γλαφυρότητα τον αγώνα των ανδρών της Πυροσβεστικής Σερρών απέναντι στις πανύψηλες φλόγες και τα ατελείωτα μέτωπα της φωτιάς, που καρβούνιασε πάνω από 300 χιλιάδες στρέμματα της Αττικής.
   
• «Ξεκινήσαμε από το μέτωπο της Παλλήνης και αργότερα μας προώθησαν στο Νταού της Πεντέλης» είπε ο κ. Γεωργάκογλου.
• «Οι φλόγες κατέτρωγαν τα πάντα και ο αέρας των 7 και 8 μποφόρ, μας αιφνιδίαζε συνεχώς με νέα πύρινα μέτωπα που ξεπετάγονταν από παντού. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες και απαιτούσαν το μέγιστο της ψυχραιμίας και των αντοχών μας. Είδαμε κόσμο τρομαγμένο από την καταστροφή και την πύρινη απειλή. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες σε ζωές» τόνισε.
• Ο Αρχιπυροσβέστης και οι 9 ακόμη άνδρες του Σώματος των Σερρών, έδωσαν το δικό τους «παρών» στα σημεία όπου η ανάγκη τους κάλεσε. Έμπειροι όλοι τους, με πολλά χρόνια στο Σώμα, τα μάτια τους είδαν πολλά.

• Στην Πελοπόννησο, πρόπερσι στην Ηλεία, στα νησιά, φέτος την Αττική, όπου απαιτούνταν οι άνδρες της Πυροσβεστικής των Σερρών προσέφεραν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους.

• Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής μας Γιάννης Βασιλειάδης (φωτό δίπλα) δήλωσε: «Αμέσως ξεκίνησε το κλιμάκιο που μπορούσαμε να διαθέσουμε. Τα αυτοκίνητα παραμένουν στην Αττική και οι πρώτοι 10 άνδρες γύρισαν χθες τα ξημερώματα από τα μέτωπα της φωτιάς. Ήδη η δεύτερη ομάδα συναδέλφων είναι στην Αθήνα, προς αντικατάσταση αυτών που επέστρεψαν. Θα μείνουν εκεί, μέχρι να εκλείψει η ανάγκη, κάτι που θα κρίνει το Αρχηγείο».
• Στις Σέρρες; 
• «Η προχθεσινή βροχή, μείωσε προσωρινά τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο νομό μας. Όμως εμείς είμαστε σε συνεχή επιφυλακή. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολίτες, τους οποίους θεωρούμε βοηθούς και συμπαραστάτες» είπε στη στήλη ο κ. Βασιλειάδης.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1 παρέλαβαν Γαλλία και Βρετανία.

Η Γαλλία παρέλαβε περιορισμένες ποσότητες, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Ροζελίν Μπασελό, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Η υπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό εμβολίων που παραλήφθηκε «για λόγους ασφαλείας». «Δεν είναι στην αρμοδιότητα κάποιου που δεν έχει επίσημη ενασχόληση με τον τομέα να γνωρίζει συγκεκριμένους αριθμούς», πρόσθεσε.

Στη Βρετανία όπου παρελήφθησαν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, δεν έχει δοθεί ακόμα η άδεια να διοχετευθεί στην αγορά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

H Eλλάδα πότε θα παραλάβει εμβόλια;