Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...!!!!

  • Μέχρι και παρολίγον «σιδηροδρομικό δυστύχημα» κατασκευάστηκε από κάποιους χθες στον Προμαχώνα!!

  • Κανένα «δυστύχημα» δεν ήταν δυνατόν να συμβεί, ούτε και ποτέ ο Σταθμάρχης Γιώργος Νικολάου με τον οποίο όλοι οι παρόντες δημοσιογράφοι συνομιλήσαμε (πριν και μετά τη διέλευση της αμαξοστοιχίας) μας το ανέφερε ως πιθανότητα,
  • αφού οι μεν αγρότες είχαν απελευθερώσει τις γραμμές τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έλευση του τρένου(για την ακρίβεια ποτέ δεν τοποθετήθηκε τρακτέρ πάνω στη γραμμή διέλευσής του), αυτό δε, εκτέλεσε κανονικά, χωρίς καθυστέρηση και με ασφάλεια κατά δήλωση και του ίδιου του μηχανοδηγού του, το δρομολόγιο.

  • Άξιον απορίας λοιπόν το πώς προέκυψε το όλο θέμα (και ποιούς σκοπούς εξυπηρετούσε), δεδομένου πως και σε επικοινωνία της γράφουσας με τον Σταθμάρχη ο τελευταίος όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα αλλά μίλησε και για «δημοσιογραφικές υπερβολές» (άλλη λέξη χρησιμοποίησε είναι αλήθεια αλλά κωλύομαι να την μεταφέρω) από την πλευρά του συντάκτη!
  • Αν λοιπόν τα ΔΙΚΑ μας μάτια και η ΔΙΚΗ μας (με την έννοια του επαγγελματία καταγραφέα και αυτόπτη παρατηρητή των γεγονότων) νοημοσύνη αμφισβητούνται, διαψεύδονται και υποτιμώνται από συντάκτες –τριες κειμένων που δεν ήταν καν παρόντες-ούσες στο γεγονός,
  • τότε σκεφτείτε τί μπορεί να σερβίρουν οι επιτήδειοι και ανεύθυνοι εξ ημών, στον απλό τηλεθεατή και αναγνώστη, που καλείται να καταναλώσει «ειδήσεις» και «αλήθειες» για τις οποίες αν είχε ιδίαν γνώση θα έλεγε: «ήμουν εκεί ρε παιδιά και το είδα με τα μάτια μου. Μας δουλεύετε;»!

  • Για την Ιστορία και μόνο (και ως υποχρέωση απέναντι σε όλους όσους δημοσιογράφους και εικονολήπτες καταγράψαμε με ευθύνη το ρεπορτάζ) να αναφέρω ότι διαμαρτυρήθηκα στο ΜΠΕ (που παραδέχτηκαν την κατάσταση), ενημερώνοντας παράλληλα και την ΕΣΗΕΜΘ, όπως έκαναν κι άλλοι συνάδελφοι.
  • Μη χειρότερα!!!
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αχ Αριάδνη μου. Αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά σ' αυτά που στο καθημερινό ρεπορτάζ βλέπουμε και μετά άλλα διαβάζουμε στα πρακοτρεία, όπως και άλλα βλέπουμε στις τηλεοράσεις.