Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!!

  • Το αίτημα - έκκληση του Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη να ανοίξουν το δρόμο για α σύνορα, έπιασε τόπο και από τις 3.30 χθες το απόγευμα οι αγρότες άνοιξαν το Τελωνείο του Προμαχώνα, αφήνοντας όλα τα οχήματα να συνεχίσουν το δρόμο τους.

Οι εθελοντές του ΕΕΣ (βλ φωτό) από την αρχή των κινητοποιήσεων, δίνουν επί 24 ώρες κάθε μέρα το παρών στα μπλόκα προσφέροντας υπηρεσίες και βοήθεια σε όσους τις χρειάζονται.

  • Τροφή, νερό και κουβέρτες για προστασία από το δριμύ ψύχος έχουν διανεμηθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες στο μπλόκο του Προμαχώνα και η παρουσία τους στις πολλές φορές ατελείωτες ουρές των φορτηγών λόγω των πολύωρων αποκλεισμών, είναι βάλσαμο για τους ταλαιπωρημένους οδηγούς.

------------------------------------------------------------

  • Οι καιρικές συνθήκες πάντως ήταν χθες ο «στρατηγός» των αγροτικών μπλόκων.
  • Στο νομό μας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης οι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί, μια και οι Σερραίοι αγρότες των μπλόκων δεν θέλησαν να προσθέσουν ταλαιπωρία σε όσους ήδη με δυσκολία κινούνταν στους υψηλής επικινδυνότητας λόγω χιονιού και παγετού δρόμους, της Β. Ελλάδας.
  • Έτσι, εκτός από τον Προμαχώνα, οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από 12 μέρες και την Εγνατία, ενώ ανοιχτός παρέμεινα για τους ίδιους λόγους και δρόμος Σερρών – Θεσσαλονίκης.

  • Το νέο είναι, η πρόσκληση που απηύθυναν οι αγρότες του Προμαχώνα προς τους συναδέλφους τους των υπόλοιπων μπλόκων ανα τη χώρα, να έρθουν στα σύνορα, προκειμένου να προκύψει κοινή γραμμή διεκδίκησης και ενιαίο μέτωπο δράσης για την επίλυση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους, μέσω διαλόγου με το Υπουργείο.
  • Θα φανεί αύριο, (το ραντεβού είναι για τη 1.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Άγκιστρο), πόσα μπλόκα θα ανταποκριθούν και τι θα προκύψει.

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: