Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

...ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ!!!

·         Όταν είσαι φορτωμένος από την καθημερινότητα, ευπρόσδεκτες είναι οι ευκαιρίες για κοντινές αποδράσεις και αλλαγές παραστάσεων. 
Ακόμη κι όταν συνδυάζονται με λίγη δουλειά.
·         Τονίζω το «λίγη», γιατί η ποσότητα στην περίπτωση αυτή είναι κρίσιμη. Αν η δουλειά σε εγκλωβίσει και η συνέπεια σε φυλακίσει, τότε ούτε αν είναι μέρα ή νύχτα παίρνεις είδηση! Και το παθαίνω τακτικά!!

·         Δύο Σαββατοκυριακάτικα σεμινάρια ήταν η δική μου αφορμή απόδρασης από τις Σέρρες. Κι ακόμη κι αν κάποιοι θα λέγανε «έλα μωρέ, ένα Σαββατοκύριακο έχω να πάρω μια ανάσα», εγώ πήρα των ομματιών μου για να «ανασάνω» λίγη εκπαίδευση και ενημέρωση, επί επαγγελματικών εργαλείων.
·         Νέα δεδομένα δημιουργεί το διαδίκτυο και νέου είδους Μέσα Ενημέρωσης γεννιούνται. Όπως και νέου τύπου και ειδικών (πρόσθετων) γνώσεων δημοσιογράφοι απαιτούνται.
·         Η Ένωση Συντακτών όπου ανήκω, η ΕΣΗΕΜΘ «μυρίστηκε» λοιπόν έγκαιρα τις αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως στα παραδοσιακά ΜΜΕ και έκανε το βήμα με τα σεμινάρια (φωτό πάνω), καλώντας έμπειρους δημοσιογράφους και καθηγητές, να μοιραστούν γνώσεις και εκτιμήσεις..

·         Όμως μην σας εγκλωβίζω στα δικά μου. Για την Θεσσαλονίκη θέλω να σας πω και τον Λευκό Πύργο. Για τις όμορφες εικόνες που είδα από ψηλά και τη διάθεσή μου να μοιραστώ μαζί σας ό,τι κράτησα στην φωτογραφική μου μηχανή.
·         Ο λαμπερός ήλιος, έκανε τη συμπρωτεύουσα να μοιάζει πραγματικά αστραφτερή, την περασμένη Κυριακή.
·         Αστραφτερή η θάλασσα, η πλακοστρωμένη παραλία, τα ιστιοφόρα που βολτάριζαν με τα πολύχρωμα πανιά τους στα ήσυχα νερά του Θερμαϊκού, οι άνθρωποι που απολάμβαναν τη βόλτα τους, οι τουρίστες..! Όλοι και όλα, έλαμπαν!

·         Ακόμη και ο υποψήφιος Ψωμιάδης που με το μηχανάκι του «όργωνε» εκείνο το μεσημέρι την παραλία κάτω από το Λευκό Πύργο, πίσω μπρός, πάνω κάτω, φωνάζοντας χαιρετούρες στον μισοαδιάφορο για τα προεκλογικά κόσμο, που ήθελε απλώς να χαρεί την βόλτα του.



·         …Λοιπόν, τα καλά νέα για τον Λευκό Πύργο θέλω να σας πω.
·         Είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες εδώ και λίγο καιρό!
·         Κι εγώ αιφνιδιάστηκα ευχάριστα από την ουρά που είδα έξω από την είσοδο!  Γι` αυτό κι έσπευσα αμέσως να γίνω τμήμα της, μια και εισιτήρια κοβόταν ως τις 3.00 μ.μ. και προλάβαινα στο τσακ!
·         Από παιδί είχα να ανέβω τα 93 φαρδιά σκαλοπάτια ως την τελευταία του ταράτσα! Το έκανα με λαχτάρα, με σύντομες ενδιάμεσες στάσεις στις αίθουσες με τις εκθέσεις.
                                                              
·         Κλικ, κλικ, κλικ!! Οι φωτογραφικές μηχανές των επισκεπτών είχαν πάρει φωτιά! Γύρω γύρω, πάνω από τις πολεμίστρες η θέα άλλαζε σε κάθε βήμα. Η παραλία, το πάρκο, ο Πύργος του ΟΤΕ, η πόλη, το Λιμάνι!! Υπερθέαμα!!

·         Και τώρα που έγραψα (επιτέλους) αυτό που ήθελα, κλείνω με αυτό που σκεφτόμουνα απολαμβάνοντας την ομορφιά από κει. 

Κρίμα που τόσοι και τόσοι επισκέπτες, επί δεκαετίες, έχαναν αυτό το πανόραμα, με το σύμβολο της πόλης να ακυρώνει την ιστορική του αξία, κλειστό και άφωνο απέναντι στους θαυμαστές του!!
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: