Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Το VIDEO της ομιλίας για το ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ

Έτοιμο το video της ομιλίας μου για την Ανασκαφή στην Αμφίπολη. 
Ξεκινάει με 10λεπτη εισαγωγή του Ζήση Μητλιάγκα. 
Κάνω 7λεπτο σχολιασμό της εύρεσης της κεφαλής της Σφίγγας και περνάω στο θέμα [Στο 18.00 του video]. 
Η παρουσίασή μου διαρκεί 50 λεπτά. 
----- Καλή θέαση!  

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Sakis Taousanis και την ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ για την videoσκόπηση. 
[Το πολύ ενδιαφέρον τμήμα με τη συζήτηση που ακολούθησε και τις ερωτήσεις από το κοινό, θα γίνει άλλη ανάρτηση]-------------------------------------------------------------

INFO: 

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των "Μαθημάτων Κλασικής Παιδείας", στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014. 

[Απόσπασμα πρόσκλησης]:
Ομιλήτρια, η ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ δημοσιογράφος της ΕΡΤ, και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ελλάδος. 
Σε στενή επαφή και συνεργασία με την κ. Κατερίνα Περιστέρη, έφορο αρχαιοτήτων Σερρών που ανασκάπτει τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, είναι η δημοσιογράφος που έκανε το πρώτο ρεπορτάζ για τα σπουδαία ευρήματα και ενημέρωσε πρώτη το Πανελλήνιο και το Παγκόσμιο κοινό.
Παρακολουθώντας όλες τις φάσεις της ανασκαφής από το 2010 ακόμη, είναι από τους πιο κατατοπισμένους δημοσιογράφους πάνω στη σπουδαία αυτή ανασκαφή.

Τα Μ.Κ.Π. ως θεσμός με εμπνευστή και βασικό συντελεστή τον φιλόλογο και πρώην Δήμαρχο Σερρών Ζήση Μητλιάγκα, μετρούν 12 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στις Σέρρες. (Κάθε Τετάρτη στις 7.00μμ στο "Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο", με εξέχοντες εισηγητές, ελεύθερη είσοδο και δεκάδες "μαθητές" όλων των ηλικιών).


Δεν υπάρχουν σχόλια: