Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΚΟΠΟ ΣΕΡΡΩΝ.

Πλήθος κόσμου παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Ελληνοαμερικανού E.S. SAVAS [Εμμανουήλ- Ευστάθιος Σάββας] σε επίτιμο διδάκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ (16/10/2015), Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. 



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην επιβλητική αίθουσα της παλαιάς Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία των μελών της Πρυτανείας, Κοσμητόρων, Καθηγητών του Πανεπιστημίου, συγγενών και πολλών συμπατριωτών του αναγορευθέντος, από τον Νέο Σκοπό Σερρών.





Ο Emm. Steve SAVAS είναι συγγραφέας 15 βιβλίων Οικονομίας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia, ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης στην Κυβέρνηση Ρήγκαν και Αντιδήμαρχος Νέας Υόρκης.

Το Μουσικό Πολύτροπο του ΑΠΘ, έπαιξε τραγούδια του Σκοπού Ανατολ. Θράκης από όπου κατάγεται ο αναγορευθείς.
 (βλπ video) 




Τον τιμώμενο προσφώνησαν: 


  • ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος.
  • ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.
  • ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Χρήστος Αναγνωστόπουλος.
  • Έπαινος στον τιμώμενο (Εγκώμιον / Laudatio) εκφωνήθηκε από τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Αριστοτέλη Νανιόπουλο (στη φωτό κάτω, δεξιά, ο οποίος κατάγεται επίσης από τον Ν. Σκοπό και οργάνωσε την πρόσκληση του αναγορευθέντος και την εκδήλωση).

Ακολούθησε αντιφώνηση και Ομιλία του τιμώμενου, με θέμα: «Public-Private Partnerships: A Strategic New Role for Progressive Governments», «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα: Ένας Στρατηγικός Νέος Ρόλος για Προοδευτικές Κυβερνήσεις». 

Τις επόμενες δύο ημέρες ο κ. SAVAS φιλοξενήθηκε στο πατρικό του χωριό τον Νέο Σκοπό Σερρών οι Αρχές του οποίου οργάνωσαν τιμητικές εκδηλώσεις, ξεναγήθηκε και συνέφαγε με τους πατριώτες του ενώ επισκέφθηκε και το ΚΕΘΙΣ (Κέντρο Θεραπευτικής ΙΠΠΑΣΙΑΣ) που λειτουργεί με πρότυπο τρόπο σε έκταση που παραχώρησε το χωριό. 



Κείμενο-Φωτο-Video: Α.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: