Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Τηγανιά, και σαρμαδάκια με λάχανο και αμπελόφυλλα! Δεν έλειπαν ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι της οικογένειας ούτε και στα πιό δύσκολα χρόνια της πατρικής φαμίλιας. 
Τα Χριστούγεννα, ακόμη κι όταν τα χρήματα ήταν λιγοστά και τα έξοδα μετρημένα, οι γονείς μας δεν άφηναν ποτέ το σπίτι ανεόρταστο και το τραπέζι λειψό. 
Οι μυρωδιές από την κουζίνα και τα πήγαινε έλα της μητέρας ανάμεσα σε κατσαρόλες και τηγάνια, μας προετοίμαζαν από το πρωί ακόμη για το πολυαναμενόμενο δείπνο, που πάντα ήταν έτοιμο όταν κατάκοποι με τον αδελφό μου, μετρούσαμε πάνω στο κρεβάτι τρισευτυχισμένοι τα "έσοδα" από τα κάλαντα, κι ονειρευόμασταν το παιχνιδάδικο που θα τα καταθέταμε! 

Τον καλύτερο ύπνο κάναμε το βράδυ της παραμονής και μου φαινόταν, με τις τόσες νοστιμιές στο στομάχι μου, πως τα λαμπάκια του δέντρου μας (η τελευταία είκόνα πριν κλείσουν τα βλέφαρα) ζωντάνευαν τα στολίδια που κρεμόταν απ' τα ψεύτικα κλαδιά, στήνοντας χορό με όλες τις νεράιδες των παραμυθιών που ήξερα...! .........Σήμερα, τα σαρμαδάκια μου έγιναν υπέροχα φίλοι μου. :Demoticon grin

Τα παιδιά μου άδειασαν τα πιάτα τους και βλέποντάς τα τώρα να κουρνιάζουν γαλήνια στις πολυθρόνες απολαμβάνοντας την οικογενειακή ατμόσφαιρα και συντροφιά, πείθομαι οτι το πνεύμα των Χριστουγέννων υπάρχει, και τρυπώνει στα σπιτικά μας ξεμυτίζοντας κάτω από τις πιατέλες με τα ντολμαδάκια και τις τηγανητές χοιρινές μπουκίτσες! 
emoticon gri:D 

Υγεία σας εύχομαι και Χρόνια Πολλά! 

Α.Π. emoticon heart

Δεν υπάρχουν σχόλια: