Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ- "Η ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ"

Ο κ. Πάολο Οντορίκο κάνει την εισαγωγική του ομιλία προς το κοινό και τους εκπροσώπους των Αρχών, στην έναρξη των εργασιών.
Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η Επιστημονική διημερίδα με θέμα : «Η Λόγια Περιφέρεια. Γραφή, διάδοση και διαφύλαξη της Γνώσης, στη Μακεδονία και στις Σέρρες κατά τη Βυζαντινή περίοδο». 

Διοργανωτές: Ο Δήμος Σερρών και η δραστήρια Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών ΕΜΕΙΣ.
Ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ειδικευμένοι στο θέμα της παραγωγής χειρογράφων και βιβλίων. 

Το θέμα της διημερίδας σχετίζεται άμεσα με το εργαστήριο παραγωγής χειρογράφων των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου Σερρών & Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου. 
Οι δύο Πρόεδροι των συνεδριών κ.κ. Πάολο Οντορίκο και Γεώργιος Βελένης, συνομιλούν με τους συνέδρους.

Ψυχή της διμερίδας και Πρόεδρος των συνεδριών, είναι ο Διευθυντής σπουδών του Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού, Paolo Odorico.
Δείτε το Πρόγραμμα ομιλιών του Σαββάτου, όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα.

Αναμνηστική φωτό, στο πέρας της πρώτης μέρας. 
Από αριστερά: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ Βουλευτής Σερρών- ΠΑΟΛΟ ΟΝΤΟΡΙΚΟ Καθηγητής Πανεπιστημίου - ΑΡ. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ Δημοσιογράφος - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ Αντιδήμαρχος Σερρών- ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ Γραμματέας ΕΜΕΙΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΛΕΝΗΣ Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥΔΗΣ Πρόεδρος ΕΜΕΙΣ.
Στο φουαγιέ του Siris Hotel στον Λευκώνα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Επιστημονικής Συνάντησης, λειτουργεί και Έκθεση με θέμα « Ελληνικά Χειρόγραφα από την Δυτική Μακεδονία» του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Μ.Ι.Ε.Τ.) 

Α.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια: