Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ- ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣΜόνο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές του εκπαιδευτικού στολιδιού των Σερρών και συγκίνηση για τη παραδειγματική τους στάση! 
Η αγωγή και η καλλιέργεια, η ανθρωπιά, η ευαισθησία και οι ανθρώπινες αξίες, διδάσκονται! 

-----------------------------------------------

"Ανακοίνωση 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών:
Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών από την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας.
Εξ’ αρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποί μας.

Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας.

Μάλιστα ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Καλώς ήρθατε παιδιά στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.
Το 15μελές Συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Σερρών. " 

Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: