Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΑΜΠαλίζόμαστε! ΝΕΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ.

--Ο Τράμπ ως πολιτικό φαινόμενο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε ως ερμηνεία, ούτε ως πρόβλεψη.
Δισεκατομυριούχος, αντισυμβατικός ακόμη και για τα αμερικανικά δεδομένα, οικονομικό δαιμόνιο και ο ορισμός του businessman, ΜΗ πολιτικός, "Αρειος" , αυτάρκης, καουμπόικα ορμητικός και προκλητικός.

--Είναι απρόβλεπτος. Ως οικονομικός παράγοντας δεν ζει για να στηρίζει το σύστημα, αλλά για να το εκμεταλεύεται από θέση ισχύος.
Είναι αυτόνομος. Ο υπερπλούτος του, ήταν και είναι η εξουσία του πάνω στους κλασικούς πολιτικούς της υπερδύναμης, που στηρίζονται σε χορηγούς για την εκλογή τους.

--Ο Τραμπ, δεν φαίνεται πως θα έχει μιά εύκολη θητεία (μακάρι ούτε και αιματοκυλισμένη). Δεν είμαι καν σίγουρη πως θα τον αποδεχτούν ή και δεν θα τον προβοκάρουν ακόμη, οι πανίσχυρες Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας του.

--Το βέβαιο είναι πως οι αμερικανοί ψηφοφόροι, αναπάντεχα, έριξαν στο διεθνές παιχνίδι έναν JOKER, που ανακατεύει πολύ τις στατιστικές και αυξάνει τις πιθανότητες λάθους.

--Είμαι σίγουρη οτι ο Τραμπ βλέπει την Προεδρία της χώρας του σαν Διεύθυνση Καζινου όπως αυτά που διατηρεί σε όλο τον κόσμο. Ενός μεγάλου, σύνθετου και πολυάνθρωπου Καζίνου, που πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, και κερδοφόρο για τον ιδιοκτήτη του.
Εύχομαι όχι με όρους και ρίσκα Ρώσικης Ρουλέτας.


Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: