Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ-CERN: ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ-

Μία ακόμη επιτυχημένη συνάντηση με το κοινό των Σερρών, στο πλαίσιο των κύκλου ομιλιών "Ματιές στην Επιστήμη" που πραγματοποιούνται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη κι έχω την χαρά να παρουσιάζω. 




Μεγάλο το ακροατήριο χθες βράδυ, με πολλούς νέους και φοιτητές να γεμίζουν την αίθουσα, γεμάτη με νέα επιστημονική πληροφορία παραστατικά δοσμένη και η εισήγηση της εξέχουσας ομιλήτριας, της Καθηγήτριας Φυσικής του ΑΠΘ (έδρα Πυρηνικής Φυσικής) και ερευνήτριας του CERN, ΧΑΡΑΣ ΠΕΤΡΙΔΟΥ. 

Το κοινό άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα αφορούν στα σπουδαία πειράματα που γίνονται στο CERN, έμαθε για την σημαντική συμμετοχή του ΑΠΘ σ' αυτά, την σπουδαία έρευνα της κ. Πετρίδου πάνω στη Σωματιδιακή Φυσική και το μποζόνιο Higgs, καθώς και για τις νέες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος.





Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ μετά και τις ερωτήσεις του θερμού κοινού. 

Από αριστερά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ Πρόεδρος Δημοσ. Βιβλιοθήκης Σερρών, ΣΟΦΙΑ ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ Αντιδήμαρχος πολιτισμού, ΧΑΡΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ καθηγ. Φυσικής ΑΠΘ, ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ Δημοσιογράφος

Οι  διοργανωτές: η Δημόσια Βιβλιοθήκη, η Δ/νση Βθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Σερρών, είχαμε την χαρά πριν αποχαιρετίσουμε την κ. Πετρίδου, να συζητήσουμε μαζί της και να χαλαρώσουμε, πίνοντας ένα ποτήρι Σερραικό κρασί.

A.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: