Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Η "ΜΑΓΚΙΑ" ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ...ΑΝΩΝΥΜΗ!!!

• Μία προσφυγή στον Εισαγγελέα από την πλευρά της Νομαρχίας και μία μήνυση που κατέθεσε ο υπεύθυνος Τύπου της Γρηγόρης Θωματίκος, αρκούσε για να εξαφανιστούν από τη «Σερραϊκή blogόσφαιρα» (sic!), δύο από τα πιο ενεργά Blogs Σερραϊκού ενδιαφέροντος.
Κοινό χαρακτηριστικό τους; Αφενός η ανωνυμία των διαχειριστών τους και αφετέρου η υπέρβαση (δυστυχώς) των ορίων της κριτικής ή της σάτιρας.

• Το παλαιότερο: το Serres-Media blog, «εξαφανίστηκε» χθες το μεσημέρι. • Ήταν το πρώτο που «δίδαξε» την ιντερνετική συκοφαντία και λασπολογία, κρυβόμενο πίσω από την ανωνυμογραφία και στηριζόμενο στο άσβεστο «ενδιαφέρον» των Σερραίων χρηστών του internet για κατανάλωση και αναπαραγωγή «κουτσομπολιών» και κακιών που αναφερόταν σε πρόσωπα των τοπικών ΜΜΕ.
• Είχε σαφείς «προτιμήσεις» σε όσους δεν άρεσαν σε γνωστό κύκλο «συμμαχικών παραγόντων» και σαφέστερες ακόμη συμπάθειες σε επίσης γνωστό τηλεοπτικό σχολιαστή και κριτή.
• Με χαρακτηρισμούς, παρατσούκλια και αναφορές περιπαικτικές ακόμη και σε σωματικά ελαττώματα ή ασθένειες των «στόχων» του, πρόσβαλε και διέσυρε τα πρόσωπα με τα οποία ασχολούνταν.

• Το νεότερο: Το «Σερραϊκό και Σατιρικό Παπαρολόγιο» «κατέβασε ρολά» ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, και αφού είχε προηγηθεί τηλεοπτική καταγγελία από το Τηλε-Επιλογές, για προσβλητικά σχόλιά του που αφορούσαν το κανάλι.
• Το «Παπαρολόγιο» ήταν κι αυτό «ανωνύμου …συγγραφέως» και είχε ευρύτερο πεδίο αναφοράς μια και οι αναρτήσεις του, αφορούσαν σε ό,τι έδειχνε η τοπική τηλεόραση.
• Από διαχειριστή /στες με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών άνω του μετρίου, έδειχνε να εξυπηρετείται το «Παπαρολόγιο»,
• που έδινε επιπλέον την εντύπωση, πως οι άνθρωποί του, θα έπρεπε να ήταν «παντρεμένοι» με την τηλεόραση, μια και δεν τους ξέφευγε τίποτε που να μην είχαν μαγνητοσκοπήσει και φυσικά σχολιάσει!
• Το «Παπαρολόγιο», ήταν σαφέστατα τοποθετημένο υπέρ του Νομάρχη και της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία τις πρωτοβουλίες τους και διακωμωδώντας τους υπόλοιπους, με αφορμή λεγόμενα ή δηλώσεις τους.
-------------------------------------------------------------------
Είμαι αντίθετη με την ανωνυμογραφία.
Μειώνει την αποτελεσματικότητα της κριτικής, την κάνει αναξιόπιστη και την κατεβάζει στο επίπεδο του κουτσομπολιού.
• Η «εξαφάνιση» των δύο συγκεκριμένων blogs από το διαδίκτυο, δείχνει πως οι «αντοχές και οι μαγκιές» των διαχειριστών τους κρατούσαν, όσο ένοιωθαν προστατευμένοι από την ανωνυμία τους και όσο δεν υπήρχε αντίδραση από τους θιγόμενους.
• Δυστυχώς κάποιοι κακιασμένοι της μικρής μας κοινωνίας, είδαν το Internet ως μέσο για να βγάλουν προσωπικά κόμπλεξ και αντιπάθειες.
Να «εκδικηθούν» για πάρτη τους ή για λογαριασμό των εντολοδόχων τους …«την κοινωνία που δεν τους αφήνει να γίνουν …πρωταγωνιστές»!
• Μακάρι ο Εισαγγελέας να φτάσει ως το τέλος της αυτή τη θλιβερή ιστορία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα...
Τα ίδια ακριβώς πιστεύω και εγώ...
Συχνά Πυκνά παρακολουθώ το blog σου!!!!Σε εχω και στους ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ του δικού μου blog!!!!
KAΛΗΜΕΡΑ
www.xanthi.pblogs.gr!

tzanabetis είπε...

saxlamares. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ; ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ. Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒLOGS ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ.

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ιωάννης Τούσκας είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
"Καλημέρα...
Τα ίδια ακριβώς πιστεύω και εγώ..."
Δάσκαλε που δίδασκες....και νόμους δεν εκράτεις!!!

Ανώνυμος είπε...

@tzanabetis etc:
Μα εδώ δεν μιλάμε γιά "ελεύθερη έκφραση γνώμης των απλών(sic) πολιτών".
Η ανωνυμογραφία, σε κάποια Σερραικά Blogs αποτυπώνει την "ελεύθερη κατασυκοφάντηση και λασπολόγηση του οποιουδήποτε δεν ..χωνεύει ή αντιπαθεί" ο blogger!!!
Μέχρι εκεί τους κόφτει!

Μακάρι να μην το υποστείς.
Αν και μερικές φορές, είναι ο μόνος τρόπος, γιά να καταλάβεις τον φασισμό της ανωνυμογραφίας και του ανωνυμογράφου!!

tzanabetis είπε...

@ ΑΝΩΝΥΜΕ = ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ. ΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΕΡΡΑΊΚΑ BLOGS ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ (;) Η ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ (;) ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒLOG ΠΟΥ AΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΡΕΜΜΑΜΕΝΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΜΕ.
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒLOGGERS ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ. ALLA MEXRI EKEI.AKOMH KAI H ANAΦΟΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΕΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΙΑ