Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Α ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ (Ελληνικό)!!!

• Είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική φορά, που κλάδος εργαζόμενων, και μιλώ για τους Αυτοκινητιστές Διεθνών μεταφορών της χώρας μας, φτάνει να κλείνει τα σύνορα για να υποχρεώσει το κράτος να κάνει τη …δουλειά του!!!

• Δηλαδή, να ελέγχει όλα τα διερχόμενα από τα Τελωνεία φορτηγά αυτοκίνητα, από πού φόρτωσαν και τι, πού θα το πάνε, αν είναι προορισμός εντός Κοινότητας, αν οι οδηγοί τους είναι από χώρες μέλη της Ε.Ε., αν τηρείται το Ευρωπαϊκό δίκαιο στις μεταφορές που εκτελούν, αν το φορτηγό είναι σε καλή κατάσταση, αν τα χαρτιά του οχήματος και του φορτίου είναι εντάξει, αν, αν…!
• Διότι οι έλεγχοι αυτοί, αν και είναι συνεχείς και αυστηροί σε όλες τις άλλες χώρες, στη δικιά μας, είναι λίγο «αέρα πατέρα», όπως λένε οι ενδιαφερόμενοι.
• Το αποτέλεσμα; Πολλά και σημαντικά προβλήματα να απειλούν την επιβίωση των Ελλήνων αυτοκινητιστών.


Οι κ.κ. Φωτιάδης  και Ντιμιτρόφ (δεξιά).

• Χθες ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Βούλγαρου ομολόγου από το Μπλαγκόεβγκραντ Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφ, διότι: «αν και είναι θέμα της Κυβέρνησης η συνολική λύση του προβλήματος, η Νομαρχία Σερρών ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα των απεργών για ελέγχους, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για τα φορτηγά και να αποκατασταθεί η εμπορευματική κίνηση προς τη Βουλγαρία».
• Οι Βούλγαροι, αν και σε πολλά δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τον πολυήμερο αποκλεισμό του Προμαχώνα (μην ξεχνάμε πως προηγήθηκε και το 20ημερο των αγροτικών κινητοποιήσεων).

Τα ελεγκτικά κλιμάκια της Νομαρχίας Σερρών, επι τω έργω .

Στο πλευρό των φορτηγατζήδων και οι αγρότες των Σερρών, με ψήφισμά τους. «Τα δικά μας προιόντα μεταφέρετε. Σας στηρίζουμε» τους είπαν.

• Με το δίκιο τους λοιπόν έκαναν επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση, απειλώντας πως θα προσφύγουν στα Κοινοτικά όργανα.

---------------------------------------------------------------
Συμπεράσματα:
• Με δεδομένο πως από τους ελέγχους που έγιναν στον Προμαχώνα τις τρείς τελευταίες μέρες, από τα Νομαρχιακά κλιμάκια επιβλήθηκαν πρόστιμα στο 60% των φορτηγών που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα, προκύπτουν δύο πράγματα.
• Πρώτον ότι οι Αυτοκινητιστές μας έχουν δίκιο, για «την μη τήρηση των Ευρωπαϊκών κανονισμών από τους ξένους κυρίως μεταφορείς».
• Και δεύτερον, πως η χώρα μας με την απουσία συστηματικών ελέγχων, χάνει πολλά χρήματα από πρόστιμα που ποτέ δεν επιβάλλει!!

---------------------------------------------------------------
• Σήμερα Τρίτη, θα αποφασίσουν οι απεργοί για τη συνέχιση ή μη της κινητοποίησής τους, μετά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό κ. Μπέζα.
• Οι αυτοκινητιστές αισιοδοξούν πως θα δοθεί λύση και θα μπει τάξη. « Κυρίως αυτό το τελευταίο. Τάξη», λένε με μια φωνή.


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κ.κ. Φωτιάδης (δεξιά) και Ντιμιτρόφ.

Εκτιμώ πως δεν υπονοείται κάποια "δεξιά στροφή"...

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Χα χα χα !!!
Έχεις δίκιο. Το διόρθωσα!!

...Δεξιά, αριστερά, όλα μπερδεμένα είναι!!
:-))