Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΑΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ!

• Δηλαδή σε ποιό μέγεθος μπορεί να έφτασε η θρασύτητα αλλά και η βεβαιότητα κάποιων, πως μπορούν να επιχειρήσουν χωρίς πολλές πολλές δυσκολίες και κινδύνους, ακόμη και τη μεγαλύτερη απάτη ή την πλέον αδιανόητη παρανομία;

• Χρειάζεται να έχουμε τίποτε άλλο στα χέρια μας για απαντήσουμε, πέραν των στοιχείων της ίδιας της Αστυνομίας που καταγράφουν εκτόξευση της εγκληματικότητας στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο; Και δεν μιλάμε μόνο για την πρωτεύουσα!



Ποιος να το πίστευε πως κάποιοι θα αποφάσιζαν με την άνεσή τους να ξηλώσουν ένα ολόκληρο ΑΤΜ, 200 και πλέον κιλών, και μάλιστα μέσα από την είσοδο του Δημαρχείου, να το κουβαλήσουν και να το …εξαφανίσουν φορτώνοντάς το σε αυτοκίνητο, και να ποντάρουν πως θα τα καταφέρουν!
Κι όμως έγινε, χθες τα ξημερώματα στο κέντρο των Σερρών, χωρίς να το πάρει κανείς είδηση.
• «Μα τι εκπλήσσεσαι» θα μου πείτε!

-Πού να δραπετεύσω και πού να πάω βρε Παλαιοκώστα μου! Σε βόθρο θα πέσω πάλι!

Σε άλλη χώρα συμβαίνουν τα Βατοπέδια, οι μίζες, οι κουμπάροι, τα ροζ DVD, οι λαμογιές και η διαφθορά;
Άλλης χώρας η πρωτεύουσα καιγόταν επί τρείς ολόκληρες μέρες, με την πολιτική ηγεσία της χώρας να …«απολαμβάνει» το θέαμα από την τηλεόραση;
Σε άλλη χώρα οι προμηθευτές ιατρικών υλικών μπαίνουν στα Νοσοκομεία για να τα πάρουν πίσω, επειδή είναι απλήρωτοι τρία χρόνια;

Σε άλλη χώρα βγαίνουν καθημερινά σχεδόν στην επιφάνεια κρούσματα σήψης, ρεμούλας, ξετσιπωσιάς και χρηματισμού σε όλους τους χώρους;



Πού πρώτα; Στην υγεία, στην παιδεία, στην αστυνομία, στη δημοσιογραφία, στη δικαιοσύνη, στην αγορά, στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις, στην εκκλησία, στον πολιτισμό και τις τέχνες ή στην πολιτική; Πού;
• Ή τελικά σε άλλη χώρα απέδρασε με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη φορά ένας διαβόητος κακοποιός από την φυλακή «υψίστης ασφαλείας» της (εδώ μάλλον θα πρέπει να τον αναθεωρήσουν τον χαρακτηρισμό)!

• Όχι βέβαια! ΕΔΩ συμβαίνουν αυτά τα «ωραία» και …διδακτικά!



Εδώ στην Ελλαδάρα μας, όπου φτάσαμε (από απογοήτευση θέλετε, από αντίδραση θέλετε) να θαυμάζουμε και να επευφημούμε ένα δραπέτη, που σε λίγο μόνο λαϊκό ήρωα δεν θα τον ανακηρύξουμε, για τη μαγκιά, την καπατσοσύνη και την «μαεστρία» του να ξεφεύγει κάτω από τη μύτη των δεσμοφυλάκων του (σιγά τα δύσκολα τελικά!).

• Οι χαρακτηρισμοί «ήρωας, θρύλος, γίγαντας, θεός, παλικάρι, σεβασμός», κυριαρχούν στα σχόλια των πολιτών που αφορούν τον Παλαιοκώστα, και διατυπώνονται στο ιντερνέτ.


• Με βάζουν σε σκέψεις. Πόσο τελικά άρρωστο και διεστραμμένο έγινε το κοινωνικό και πολιτικό μας σύστημα;
• Και πόσο παραπάνω μας «αρρωσταίνει» η απάθεια απέναντι σ` όλα αυτά τα …απίθανα που συμβαίνουν στη χώρα μας και η βουλιμική «κατανάλωσή» τους από εμάς, σαν να πρόκειται για ένα ακόμη τηλεοπτικό σήριαλ …πολιτικής φαντασίας;!
• Άντε καλό τριήμερο!

3 σχόλια:

gskapetis είπε...

Ακούγονται τόσο τετριμμένα όλα αυτά Αριάδνη μου και είναι τόση η απάθεια, που όποιος τα επισημαίνει μη σω πω ότι θεωρείται και γραφικός. Η παχυδερμία δεν είναι ίδιον μόμο των διοικούντων, έχει εξαπλωθεί σαν ίωση σε όλους(ή στους περισσότερους για να είμαι ακριβοδίκαιος).
Καλό τριήμερο, καλά να περάσεις, χαιρετίσματα στον Θεολόγη.
Υ.Γ.Σήμερα το πρωί μεταξύ 09.30-10.00 δεν ξέρω αν φταρνιζόσουν αλλά είχαμε τη κουβέντα σου με μια παλιά σου γνώριμη την Αθανασία Νάβαλη, στο δικαστικό μέγαρο και έχεις χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Αριάδνη αν σε ενδιαφέρει βάλτο Λάζαρος Σαββαϊδης



Μεθόδευση ή βλακεία;
«Βιβλία στη κυριλλική γραφή απεικονίζονται στο εξώφυλλο του ημερολογίου του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών»
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τύπος» των Σερρών, με την υπογραφή του Λάζαρου Σαββαΐδη, κόβει την ανάσα και δικαιολογουμένως έχει προκαλέσει οργή κατά των υπευθύνων, στην τοπική κοινωνία.
Ο τίτλος τα λέει όλα: «Βιβλία στη κυριλλική γραφή απεικονίζονται στο εξώφυλλο του ημερολογίου του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών».
Ο τίτλος του ημερολογίου είναι «Η παιδεία στας Σέρρας τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα».
Στο εξώφυλλό του, απεικονίζονται βιβλία με… κυριλλική γραφή! Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης δήλωσε πως «με έκπληξη είδα το εξώφυλλο του ημερολογίου του Λυκείου Ελληνίδων… δεν ξέρω ποιος ήταν ο υπεύθυνος για την δημιουργία αυτής της συνθέσεως στην οποία φαίνονται βουλγάρικα βιβλία, ενώ ο τίτλος του ημερολογίου είναι “Η παιδεία στας Σέρρας”. Φαντάζομαι… ότι δεν έγινε εσκεμμένα- αλλά παρ’ όλα αυτά- οφείλει η διοίκηση του Λυκείου να το αποσύρει αμέσως και να βγάλει μάλιστα ανακοίνωση με την οποία να μας ενημερώνει ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι αυτού του εξωφύλλου.
Ούτως ή άλλως, από το κείμενο που περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο, αλλά και από τις διηγήσεις που υπάρχουν από πολλούς ιστορικούς, φαίνεται πόσο λανθασμένο και παραπλανητικό είναι το εξώφυλλο».
Οι υπεύθυνοι οφείλουν να αποσύρουν άμεσα το ημερολόγιο και να απολογηθούν στην μακεδονική κοινωνία για το απίστευτο αυτό ολίσθημα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 27/02/09

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και συνεχώς αναρωτιέμαι που πάμε η μέχρι πόσο πιο κάτω θα πέσουμε.Είναι τόσο αδιανόητα ολα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας που κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τα δεχτεί κ να τα ανεχτεί.Στραγγίζει πλέον η υπομονή του.Πιστεύω στην υγιή αντίδραση των πολλών κ περιμένω.