Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΘΕΛΕ ...ΜΟΝΑΞΙΕΣ;

«Δεν μπορεί να μην κερδίσει τις Ευρωεκλογές το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε προς τα μέλη της τοπικής Ν.Δ. το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο Κωστής Χατζηδάκης,
• που ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία με αναφορές τόσο στον Κωνσταντίνο όσο και στον Κώστα Καραμανλή, στο άκουσμα των ονομάτων των οποίων, το πολυπληθές ακροατήριο ξεσπούσε σε θερμά χειροκροτήματα.

Η ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης στο πλαίσιο της διευρυμένης ΝΟΔΕ, ήταν και η μόνη εκδήλωση (αν και κομματική) που επετράπη στην ΕΤ3 και στα τοπικά ΜΜΕ να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν.

--------------------------------------------------------------

• Διότι στο σύνολο των λοιπών επαφών του, η συνοδεία του Υπουργού, συνεπικουρούμενη σε πολλές περιπτώσεις και από συνεργάτες ή ακόμη και οδηγούς τοπικών αξιωματούχων, απομάκρυνε τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους ρεπόρτερ, αμέσως μετά τα πρώτα πέντε λεπτά της συνάντησης του κ. Χατζηδάκη με τον όποιον είχε στο πρόγραμμα να επισκεφθεί.
• Με υπερβάλλοντα ζήλο θα έλεγε μάλιστα η γράφουσα ότι το έκαναν αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις με απουσία ευγένειας.

Ακατανόητη η στάση του Υπουργού (του Υπουργού ξαναγράφω, γιατί μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πως οι συνεργάτες του έκαναν του κεφαλιού τους) απέναντι στα ΜΜΕ, που ούτε απρόσκλητα βρισκόταν εκεί ούτε και απαιτούσαν πρόσβαση σε …μυστικές συνομιλίες!!
• Φυσικά και δεν μιλώ για τις κομματικές συσκέψεις στις οποίες είναι κατανοητή η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία και ουδέποτε τέθηκε θέμα περί του αντιθέτου.
• Όμως ποιός ο λόγος να απομακρυνθούν τα ΜΜΕ από τις συναντήσεις με τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο και το Νομάρχη Σερρών, στο κομμάτι όπου διατυπώθηκαν τοπικά αιτήματα και προτάσεις στον κ. Χατζηδάκη σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς του;
• Και κυρίως για ποιό λόγο δεν θα έπρεπε τα ΜΜΕ να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο τμήμα τη συνάντησης και της συνομιλίας του με τη Διοίκηση του ΕΒΕΣ, το οποίο άλλωστε βγαίνοντας χαρακτήρισε «επίσημο και θεσμοθετημένο σύμβουλο του Υπουργείου»;

• Είναι γεγονός πως προσωπικά πρώτη φορά συναντώ τέτοια «μυστικοπάθεια» από κυβερνητικό αξιωματούχο που επισκέπτεται φορείς και εκπροσώπους του νομού, ανακοινώνει το πρόγραμμά του στα ΜΜΕ (άρα τους ζητάει να το παρακολουθήσουν),

• αλλά τελικά τους αποκλείει όχι μόνο από την άμεση πληροφορία αλλά επιπλέον και την έμμεση, αφού ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους τοπικούς φορείς, ουδεμία μνεία επί τούτων έκανε!!!

----------------------------------------------------------------
• Κατά τα λοιπά, ο κ. Χατζηδάκης τον οποίο η στήλη εκτιμά για την πολύχρονη εμπειρία και ευδόκιμη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, θεωρώντας πως ήταν από τις καλύτερες επιλογές αυτής της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο Υπουργείο, δεν έδωσε καμία είδηση και για τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Είπε τα αναμενόμενα.

• Ερωτηθείς δε από τη γράφουσα για το θέμα της SIEMENS, αρκέστηκε να πει το εξής: «η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και νομίζω πως πρέπει να την αφήσουμε απερίσπαστη στο έργο της»! (;!)

---------------------------------------------------------------
Στο επανιδείν κ. Υπουργέ και την άλλη φορά με λιγότερο άγχος και με καμιά εξαγγελία έργου για «τη γενέτειρα των Καραμανλήδων»!!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

--------------------------------------------------------------

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΝΙΓΡΙΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: