Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Με ουσιαστικές εισηγήσεις.

• Mε μεγάλη συμμετοχή και πολλούς γνωστούς εισηγητές, χωρίς να λείψουν όμως και οι αντιπαραθέσεις και οι εντάσεις, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, το ετήσιο Συνέδριο των εκλεγμένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση γυναικών.
• Κυριάρχησε ο προβληματισμός για θέματα γυναικείας συμμετοχής, περιβάλλοντος, μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής πολιτικής, που αναπτύχθηκαν σε τέσσερις θεματικές ενότητες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Στο τιμητικό Προεδρείο της πρώτης μέρας (από αριστερά) οι κυρίες μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών: Στέλλα Σισμάνη, Τιμοθέα Ρακιτζή, Δήμητρα Παναγιωτάκη και Φούλα Δραβίγκα.

• Πάνω από 550 εκλεγμένες σε Δήμους, Κοινότητες και Νομαρχίες γυναίκες, έδωσαν το παρόν στις Σέρρες. Τις υποδέχτηκαν θερμά ο Νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης και η αρμόδια Αντινομάρχης Στέλλα Σισμάνη, που εργάστηκαν επί μήνες για την επιτυχία της διοργάνωσης.
• Με κεντρικό σύνθημα «Η πολιτική είναι γένους Θηλυκού», τα μέλη του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών, έθεσαν επί τάπητος προβλήματα, προοπτικές και στόχους της Τ.Α. την οποία και υπηρετούν, άλλες για πολλά και άλλες για λιγότερα χρόνια.
• Νέες και μεγαλύτερες γυναίκες από όλη την Ελλάδα, γέμισαν το Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών, εστιάζοντας τη συζήτηση πάνω σε σημαντικά θέματα της σύγχρονης εποχής, που περνούν μέσα από τις αρμοδιότητες της Τ.Α.

Η Κατερίνα Δασκαλάκη (αριστερά) παραλαμβάνει τιμητική διάκριση από την Γ.Γ. Ισότητας Ευγ. Τσουμάνη και η βετεράνος της Τ.Α. Αννα Μαυρίδου τ. Δήμαρχος Πετριτσίου (δεξιά), βραβεύεται από το Νομάρχη για την προσφορά της.

• Η δυναμική Πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Κατερίνα Δασκαλάκη, φάνηκε να επιμένει στο θέμα της «μη κομματικοποίησης» των δράσεων του Δικτύου, μερικές φορές με ακραίο τρόπο,
• πχ δυσανασχετώντας ακόμη και με το περιεχόμενο των χαιρετισμών που έκαναν στην εναρκτήρια εκδήλωση οι γυναίκες εκπρόσωποι των κόμματων τους (που ως τέτοιες, προφανώς μίλησαν για τις κομματικές τους θέσεις πάνω σε θέματα γυναικείας συμμετοχής),
• ή χαρακτηρίζοντας την ΚΕΔΚΕ «κομματική», προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση μερίδας αιρετών γυναικών και συνέδρων, που επισήμαναν πως η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, είναι όργανο των αιρετών της Τ.Α. που έχει δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία και εκφράζει συλλογικές απόψεις.
• Τελικά το Συνέδριο των Σερρών δεν εξέλεξε το νέο Προεδρείο του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών (δεν τηρήθηκαν οι χρόνοι που ορίζει το καταστατικό για τις υποψηφιότητες), όμως εξέδωσε ψήφισμα και ολοκλήρωσε τις εργασίες του.

Η γράφουσα με τον Αλέξη Μητρόπουλο και δεξιά οι Στ. Κουτμερίδης, Χρ. Κρυστάλλης, Λούκα Κατσέλη και Μάρκος Μπόλαρης.

• Σημαντικοί ομιλητές, όπως η Γεν Γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη, ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος της οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής Χρήστος Πολυζωγόπουλος, η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, η Λέκτορας συνταγματικού δικαίου Λίνα Παπαδοπούλου, η ευρωβουλευτής Βαγγελιώ Τζαμπάζη, η πρόεδρος του οργανισμού περιβάλλοντος Θέκλα Παρασκευούδη, ήταν κάποιοι από τους εισηγητές του συνεδρίου.

Φωτό αριστερά: Τα στελέχη της γραμματείας του Συνεδρίου και δεξιά, άποψη του αμφιθέατρου του ΤΕΙ.

• Σε όλες τις συνέδρους, δόθηκε το εξαιρετικό βιβλίο του Σερραίου εκπαιδευτικού και πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Χρήστου Κρυστάλλη καθώς και πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το νομό μας, ενώ η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη σε τουριστικές ξεναγήσεις γνωριμίας των συνέδρων, με τις πολλές ομορφιές του νομού μας.


(ΦΩΤΟ: Α.Π. Καθρέφτης & Φωτο ΚΛΙΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: