Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ Δραμινούς & Καβαλιώτες!

  • Να μας φέρει κοντύτερα στους γείτονες Δραμινούς και Καβαλιώτες στοχεύει η καλλιτεχνική επιτροπή της Οικίας Παπαβασιλείου, που μέσω της Δημοτικής ΚΕΠΑΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) οργανώνει σειρά εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Άνοιξη.
  • «Γνωριμία με τους γείτονές μας. Η λογοτεχνική Καβάλα –Η εικαστική Δράμα» τιτλοφορείται ο κύκλος των εκδηλώσεων, που ξεκινάνε σήμερα Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ,
  • με την παρουσίαση από τον Κώστα Πασχάλη, της Καβαλιώτισας ποιήτριας Γεωργίας Τριανταφυλλίδου (Σερραϊκής καταγωγής και συζύγου του γνωστού αρχιτέκτονα Αργύρη Μπακιρτζή, μουσικού των «Χειμερινών Κολυμβητών»).

Η Οικία Παπαβασιλείου αριστερά της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο των Σερρών.

  • Πλήθος ποιητών, λογοτεχνών και εικαστικών (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, ακόμη και κομίστες λιγότερο και περισσότερο γνωστοί) από τις δύο γειτονικές μας πόλεις θα περάσουν από τις Σέρρες, εκθέτοντας και μιλώντας στο Σερραϊκό κοινό, για να μοιραστούν μαζί του τις πνευματικές και καλλιτεχνικές τους απόψεις, ανησυχίες και δημιουργήματα.
  • Η όμορφη νεοκλασική Οικία Παπαβασιλείου σχεδιασμένη από τον ίδιο αρχιτέκτονα που έκανε και το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Ελευθερίας (τα δύο κτίσματα βρίσκονται εξάλλου δίπλα-δίπλα), θα φιλοξενήσει τον κύριο όγκο των παρουσιάσεων.
  • Οι συμπολίτες μας Έφη Παπαβασιλείου και ο αείμνηστος σύζυγός της Γρηγόρης Νότας πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια παραχώρησαν στο Δήμο Σερρών τον χώρο για πολιτιστική χρήση.
  • Μεγάλης αξίας η προσφορά τους, δεδομένης της ανυπαρξίας καλαίσθητων αιθουσών δημόσιας χρήσης στην πόλη μας, για τέτοιους σκοπούς. Σε αντάλλαγμα ο Δήμος ανέλαβε την ανακαίνιση του χώρου και φυσικά την εξυπηρέτηση των λοιπών τακτικών αναγκών της (καθαριότητα κλπ).
  • Όσες φορές φιλοξενήθηκαν εκεί εκδηλώσεις, ο κόσμος το χάρηκε όσο και οι φιλοξενούμενοι ομιλητές, εκθέτες, μουσικοί κ.α. κι αυτό είναι τιμή για την πόλη μας!

Μία από τις αίθουσες της οικίας, σε παλαιότερη εκδήλωση.

  • Λοιπόν, επανερχόμενη στο θέμα της «Γνωριμίας με τους γείτονες», επειδή δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς επιπλέον για την αξία και την ουσία του κύκλου αυτού των νέων εκδηλώσεων, υπενθυμίζω την πρόσκληση για σήμερα
  • και φυσικά εύχομαι καλή επιτυχία και βέβαια συνέχεια στη δράση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Οικίας Παπαβασιλείου, που αποτελείται από τον Βασίλη Βαφειάδη (Ζωγράφο και Δ/ντη Πολιτιστικών της Νομαρχίας), τη Ντίνα Παπούδα (φιλόλογο), τη Δήμητρα Μαραγκάκη (φιλόλογο και Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου), τη Νατάσα Μακρή (υπεύθυνη επικοινωνίας του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια») και φυσικά την ίδια την Έφη Παπαβασιλείου.
  • Θα περιμένουμε τώρα που έγινε η αρχή, να υπάρξει και συνέχεια στη γνωριμία με τις δημιουργίες και άλλων γειτόνων μας, εντός και εκτός Ελλάδας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Στέλιος Σ. είπε...

Ωραία πράματα!

Να μας κάνουν και τους δρόμους να πηγαινοέρχονται και οι άνθρωποι με ασφάλεια θα ήταν ότι πρέπει! (Μετά ξύπνησα...)