Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ!

· Ο διεκδικητής της ηγεσίας της ΝΔ και πιθανός νέος της Πρόεδρος, ως Υπουργός Πολιτισμού απάντησε στους Τερπνιώτες το περασμένο καλοκαίρι, πως «τα λεφτά δεν περισσεύουν για να συνεχιστούν οι ανασκαφές» στην περιοχή τους και πως Μουσείο δεν πρόκειται να δουν εκεί, διότι θα ήταν «χαμηλής βιωσιμότητας και αδύναμης κοινωνικής παρουσίας»…!

· Καλά έκανε ο βουλευτής Ηλίας Πολατίδης και επανήλθε με νέα του ερώτηση, αυτή τη φορά προς τον νυν Υπουργό Πολιτισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τί μέλλει πράξει επί του θέματος ο Παύλος Γερουλάνος.

· Από το 1993 έχει να χτυπήσει αρχαιολογική σκαπάνη τα χώματα της Τερπνής, που έδωσαν πληθώρα σημαντικών ευρημάτων τα οποία εδώ και 15 χρόνια δεν τα είδε απλού ανθρώπου μάτι, αφού φυλάσσονται (και δεν εκτίθενται) στις αποθήκες του Μουσείου της Καβάλας.

· Την απάντηση του πρώην Υπουργού Αντώνη Σαμαρά έτσι όπως την έγραψα παραπάνω, θεώρησαν προσβλητική τόσο η Δήμαρχος Νιγρίτας Αγγελική Μήκα, όσο και ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, που του έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας.

· Όμως έγιναν οι εκλογές! Και φυσικά όλα «πάγωσαν».

·

Τώρα λοιπόν που η «μηχανή» αρχίζει και ξαναδουλεύει, σωστά (ξαναγράφω) έπραξε ο Ηλίας Πολατίδης. Την πρωτοβουλία του θα έπρεπε να την στηρίξουν με ανάλογες ενέργειες και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού.

· Η Τερπνή, είναι ένας αρχαιολογικός χώρος όπου μπορεί να μην βρεθεί ο τάφος της Ρωξάνης (αυτός αναζητείται στην Αμφίπολη), αλλά τα ήδη ανασκαμμένα σημεία, προϊδεάζουν τους αρχαιολόγους για κάτι σημαντικό όπως λένε οι ίδιοι!

· Οι Τερπνιώτες είναι άξιοι και δημιουργικοί άνθρωποι που αγαπούν και πονούν το χωριό τους. Ο Πολιτιστικός τους Σύλλογος εδώ και 32 χρόνια παραμένει δραστήριος, συσπειρώνοντας τον κόσμο γύρω του και αναλαμβάνοντας όλο το χρόνο, πρωτοβουλίες και δράσεις αξιοζήλευτες.

· Το θέμα της συνέχισης των ανασκαφών το έχει «υιοθετήσει», το παλεύει και το προβάλλει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Και σωστά, αφού έχει να κάνει όχι μόνο με την ανάδειξη και ιστορία της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας.

  • Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν όχι μόνο η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Π. Γερουλάνου, αλλά και η στάση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας επί του θέματος.

· Θα δοθούν χρήματα για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων που εκτιμάται πως κρύβουν τους «θησαυρούς της Ιστορίας» μας, ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές;

(Φωτό αρχαίων Τερπνής: www. psterpnis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: