Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ "ΟΡΦΕΑ"

  • Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του «Ορφέα» το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Η εκδήλωση που ετοίμασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Σερραϊκού Συλλόγου, ήταν άψογη και πολύ ενδιαφέρουσα.
  • Το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε ήταν από το πλούσιο αρχείο του συμπολίτη μας Γιώργου Αγγειοπλάστη, σε ηλεκτρονική επεξεργασία του Απόστολου Θεολόγου και παρουσίαση του Σάκη Ανδρικάκη. Μαθηματικοί και κομπιουτεράδες και οι δύο, ένωσαν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την αγάπη τους για τον «Ορφέα» και την πόλη, και παρουσίασαν κάτι εξαιρετικό.


Από αριστερά: Α. Θεολόγου, Γ. Σπυρίδου, Σ. Ανδρικάκης, Γ. Αγγειοπλάστης.

  • Ο Γιώργος Αγγειοπλάστης είναι γνωστό πως έχει ένα πλούσιο και σπάνιο αρχείο για τα μουσικά πράγματα της πόλης (έχει κάνει και σχετικές εκδόσεις), μέρος του οποίου φιλοξενείται σε ειδικό χώρο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.
  • Η παραχώρηση του υλικού που αφορά στη δράση του «Ορφέα» ήταν κάτι πολύτιμο όχι μόνο για τον ίδιο το Σύλλογο που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ανέγερση του ιστορικού κτιρίου όπου στέγασε για δεκαετίες τις δράσεις του (παλιό ΔΗΠΕΘΕ),
  • αλλά και για την ίδια την πόλη και τους ανθρώπους της, που πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τους άκουσα να σχολιάζουν πρόσωπα και αναμνήσεις από τις «Ορφικές εκδηλώσεις» των περασμένων χρόνων.

  • Η δραστήρια Πρόεδρος του «Ορφέα» Γιούλη Σπυρίδου, καλωσόρισε τους θεατές και έκανε μία μικρή ιστορική αναδρομή στην πορεία και στους προπολεμικούς και σύγχρονους σκοπούς και στόχους του Συλλόγου, μη παραλείποντας φυσικά να αναφερθεί στο παρόν, στις δυσκολίες και την ανάγκη διάσωσης του παλιού κτιρίου, που ρημάζει ανυπεράσπιστο απέναντι στο χρόνο και τη φθορά.



  • Η μικτή χορωδία του «Ορφέα», με διευθυντή τον Χρήστο Καλλία, έντυσε μουσικά την πετυχημένη εκδήλωση δίνοντας και το στίγμα των γιορτινών ημερών με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της.
  • Συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης και πολλά μπράβο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ορφέα», που συνέδεσε το όνομα και τη δράση του με ό,τι δημιουργικότερο και πατριωτικό στις Σέρρες, συσπειρώνοντας γύρω του την αφρόκρεμα της τοπικής διανόησης και πρωτοπορίας.

  • Info: Το Δ.Σ. του «Ορφέα» Σερρών που εκλέχθηκε στη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιανουαρίου 2009 συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
  • Πρόεδρος, Γιούλη Σπυρίδου, Αντιπρόεδρος, Νίκος Κεραμιτσόπουλος, Γεν.Γραμματέας, Άννα Χρηστίδου, Ταμίας, Διαμαντής Βαλτόπουλος
  • Έφοροι: Μουσικής - Χορωδίας Βαρβάρα Κούτρα, Αθλητισμού - Πάλης Χαράλαμπος Φώτογλου, Κτιρίων - Σκευών - Βιβλιοθήκης Γιάννης Δεσποτίδης, Θεάτρου - Κινηματογράφου Αναστασία Βακάλου, Εικαστικών Τεχνών - Κουκλοθέατρου Μάρθα Αναστασιάδου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων Ματούλα Λάμπρου, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Μεντίζη.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: