Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ...ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!

  • Δεν μου αρέσει που 15 μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η πόλη μας είναι ακόμη θεοσκότεινη και …μούρτζουφλη, αφώτιστη και ανεόρταστη!

· Λίγο το γεγονός πως η γειτονική μας Δράμα με την Ονειρούπολη να μνημονεύεται καθημερινά από όλα σχεδόν τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια, λίγο το ότι η διπλανή μας Θεσσαλονίκη είναι μέρες τώρα στο γιορτινό πνεύμα,

· οι συγκρίσεις γίνονται αυθόρμητα και βέβαια δεν είναι υπέρ του Δήμου μας!

· Χθες το βράδυ τράβηξα τις φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω.


· Το Δημαρχείο, είναι ασορτί με τις δύο μεγάλες κεντρικές Πλατείες της πόλης.

Ούτε για δείγμα δεν βρίσκεις γιορτινό λαμπάκι! Οι δρόμοι φτωχικά φωτισμένοι κι αυτοί, κάνουν καταθλιπτική την ατμόσφαιρα μετά το κλείσιμο των μαγαζιών.

· Μόνο το κτίριο της Νομαρχίας αποτελεί φωτεινή (στην κυριολεξία) εξαίρεση, στολισμένο από τα μέσα σχεδόν του Νοέμβρη, λαμποκοπάει στην οδό Μεραρχίας, σώζοντας τα προσχήματα στα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας.

· Φέτος καθυστέρησε ο Δήμος Σερρών.

· Το ραντεβού με τον στολισμό, μας το δίνει για αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, οπότε και θα ανάψει το δέντρο της πόλης.

· Το πνεύμα των Χριστουγέννων, που σε άλλες πόλεις ήρθε εδώ και μέρες, οι Σερραίοι θα τα συναντήσουν στην αυριανή γιορτή, μαζί με ζογκλέρ, ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και τη χορωδία του «Ορφέα» που θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση, με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

· «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» δεν λένε σε τέτοιες περιπτώσεις;

· Σ.Σ. Δεν είμαστε βιτσιόζοι όσοι ζητούμε εδώ και μέρες να στολιστεί επιτέλους η πόλη κύριε Δήμαρχε.

· Μέσα στην κατήφεια των ημερών, τα αποκαρδιωτικά γεγονότα και τις καθημερινές δυσκολίες (οικονομικές και μη), ο κόσμος αποζητά ένα χαρούμενο μήνυμα, μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ένα τέλος στα άσχημα κι ένα νέο ξεκίνημα.

· Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο και μαζί με τη θρησκευτική τους διάσταση, έχουν αναμφισβήτητα και άλλες.

· Οι πόλεις φορούν τα γιορτινά τους για να γεμίσουν τις καρδιές των κατοίκων τους με αισιοδοξία, κουράγιο και αγάπη για τη ζωή και τις χαρές της.

· Για να γεμίσουν οι δρόμοι από ανθρώπους που βγαίνουν από τα σπίτια τους για να συναντήσουν άλλους, για να καλμάρουν τα πάθη και να απαλυνθούν οι έγνοιες, για να κινηθεί η τοπική οικονομία και να ζωηρέψει η καθημερινότητα.

· Κι αυτά όλα είναι σημαντικά πράγματα για τη ισορροπία όλων των παραμέτρων της ζωής μια κοινότητας.

· Γι` αυτό και ΔΕΝ έπρεπε να το καθυστερήσετε τόσο!


ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: