Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΘΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ"!

  • Ξαναέπεσε χθες στα χέρια μου ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί αρχικά το 2003 στην εφημερίδα «Ημερησία» και μιλούσε για τον θρίαμβο της Ελληνικής γλώσσας ακόμη και στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές,
  • παρουσιάζοντας την Apple και το CNN να προωθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής με την ονομασία Hellenic Quest,

  • που (υποτίθεται) επιβεβαίωνε πως η γλώσσα μας είναι «μοναδική, ιδιαίτερη, ανώτερη» και φυσικά «αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική κ.α.»!
  • Μάλιστα το άρθρο, αφού επιχειρηματολογεί για την τελειότητα, την πρωτογένεια και την μαθηματική της δομή, καταλήγει πως ακόμη και οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές «ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως επίσημη γλώσσα της Ε.Ε., διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική, είναι «ωσάν να μιλά σε έναν τυφλό, για χρώματα»»!

  • Όμως…! ΔΕΝ άντεξε στη δημοσιογραφική διασταύρωση, αυτή η …περηφάνεια!!

  • Ζούμε (ευτυχώς) στην εποχή του internet. Πράγμα που σημαίνει πως εύκολα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πλήθος πηγών (κάποιες από αυτές αναξιόπιστες) και πληροφοριών, αλλά και τη δυνατότητα να τις ελέγξουμε.
  • Αυτό λοιπόν έκανα, όπως φαντάζομαι και άλλοι.

  • Έτσι λοιπόν διαπίστωσα πως
  • παρότι η Apple και το CNN, αναφέρονται ως οι δημιουργοί και διακινητές του προγράμματος Hellenic Quest (που υποτίθεται πως επιβεβαιώνει όλα τα επιχειρήματα για την μοναδικότητα της γλώσσας μας), ΠΟΥΘΕΝΑ στις επίσημες ιστοσελίδες τους ΔΕΝ γίνεται σχετική αναφορά.

  • Ακόμη, η υποτιθέμενη δήλωση του προέδρου της Apple Τζον Σκάλι, που συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο και λέει: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμά εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει την δημιουργικότητα της, να εισάγει νέες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες από όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν' ανακαλύψει», είναι μάλλον «κατασκευασμένη»,
  • αφού ο άνθρωπος έπαψε να εργάζεται για την Apple από το 1993, ενώ η είδηση αναφέρεται στο 2003, δέκα δηλαδή χρόνια μετά!

  • Επίσης για τα περί υπεροχής της Ελληνικής γλώσσας έναντι των άλλων γλωσσών «ως καταλληλότερη γλώσσα για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή», είναι απολύτως καθαρό για όλους τους γνώστες προγραμματισμού,
  • πως οι υπολογιστές δεν χρειάζονται καμία τέτοια γλώσσα, αφού απλώς απαιτούνται λιγότερες από 100 λέξεις, οι οποίες μάλιστα είναι αρκετές ακόμη και για τις πιο περίπλοκες δομές προγραμμάτων.

  • Όσο δε για τους Ισπανούς Ευρωβουλευτές, αρκεί μία αναζήτηση στα αρχεία της Ευρωβουλής για να προκύψει αβίαστα πως αυτοί δεν έκαναν καμία αίτηση για «αλλαγή της επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πόσο μάλλον την σχετική δήλωση την οποία το άρθρο υπονοεί πως έκαναν!
  • Αυτά, για να μην ζούμε με «αστικούς ΜΥΘΟΥΣ», που μπορεί μεν να μας βολεύουν, αλλά ΔΕΝ είναι ΒΑΣΙΜΟΙ!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δούλεμα που τρώμε...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ... ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ...

ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΩΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ "ΕΞΥΠΝΟΥΣ"
Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΛΩΣΣΑ" ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ...."ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ..." ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΥΡΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΕ...

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.

ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Ο ΦΕΡΩΝ ΤΗΝ ΗΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕΙΡΙΟΣ-ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕ ΔΙΑΒΟΛΟΣ. (ψαξτε την αιτια)

ΤΟ ΙΧΩΡ (οποιος ξερει...ξερει) Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΠΥΟΝ.

ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ.

ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΙΜΟΥΝΤΕΡΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ...ΔΗΛΑΔΗ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ...

Στέλιος Σ. είπε...

Το ΙΧΩΡ ήταν η ουσία που κυκλοφορούσε στο αίμα των Ολυμπίων Θεών και τους ξεχώριζε από τους κοινούς θνητούς.


Εγώ έκανα το τέστ και βγήκα θετικός!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το αστειάκι…
Να πω κι εγώ ένα.
Το ιχώρ δεν ανιχνεύετε
Άρα έφαγες χοντρό δούλεμα…