Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ.

  • Η ετήσια γιορτή ΕΣΗΕΜΘ, της Ένωσης Συντακτών δηλαδή όπου ανήκουν όλοι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανίων (των Φώτων και των φωτισμών που λέμε) στη Θεσσαλονίκη, στην μεγάλη αίθουσα του «Μακεδονία Παλλάς».
  • Είναι μία ευκαιρία συνάντησης όλων των συναδέλφων από την Μακεδονία και Θράκη, αλλά και του πολιτικού κόσμου με τους δημοσιογράφους, μια και την γιορτή μας τιμούν πάντοτε όλοι οι σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, των Τεχνών και της Επιστήμης της Β. Ελλάδας.
  • Και φέτος έφτασα αργά στη γιορτή, αφού το επαγγελματικό καθήκον μου επέβαλε να αναχωρήσω για τη «συμπρωτεύουσα» μόνο μετά το τέλος του ρεπορτάζ μου για τη ρίψη του Σταυρού στις Σέρρες.

Aπό αριστερά: Χρήστος Ζαφείρης Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ και Μόσχος Βοιτσίδης Πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ.

  • Όμως και πάλι ήταν ευχάριστο το να βρίσκομαι εκεί, έστω και χωρίς να έχω προλάβει τους χαιρετισμούς του Προέδρου μας Μόσχου Βοιτσίδη και των εκλεκτών παρισταμένων από τους χώρους που προανέφερα, ούτε και την κοπή της πίτας που συνοδεύεται παραδοσιακά από την αναζήτηση του τυχερού της ημέρας (και της χρονιάς)!

Από αριστερά: Ραλλιώ Λεπίδου (star), Δημήτρης Ντόζης (ετ3), Δέσποινα Μερσιάδου (ετ3), Αριάδνη Παπαφωτίου (ετ3), Χριστίνα Αβδελά (ετ3), Μάκης Νασιάδης (ερα Κοζάνης).

  • Η συνάντηση με τους συναδέλφους σε χώρους εκτός εργασίας, δεν σήμαινε βέβαια ότι παρασυρθήκαμε σε θέματα συζήτησης που δεν αφορούσαν και πάλι αυτή! Το αντίθετο.
  • Για τη δουλειά μας μιλήσαμε πάλι, αλλά σε κλίμα παρέας, μαζί με τις οικογένειές μας και χωρίς την πίεση του χρόνου, πάνω από ένα επιμελημένο πιάτο εύγευστου φαγητού και δίπλα σε ένα ποτήρι μυρωδάτο κρασί, (βασικό για την καλή ροή και την ανεβασμένη διάθεση της ομήγυρης).

Κάτω: η γράφουσα με τους Σερραίους: Κώστα Καντούρη («Μακεδονία» - «Νέα») και Λεωνίδα Κασάπη (ΕΡΑ Σερρών). Δεξιά, άποψη μέρους της αίθουσας του Μακεδονία Παλλάς.

  • Αν και τα προβλήματα του κλάδου, η απώλεια θέσεων εργασίας, τα ανοιχτά μέτωπα στο ασφαλιστικό και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και το μεγάλο στοίχημα που αφορά στην τήρηση των κανόνων δεοντολογίας στην εργασία μας αλλά και η επιμόρφωση, είναι μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις ασφυκτικά, ο προβληματισμένος δημοσιογραφικός κόσμος της Β. Ελλάδας, κατάφερε για λίγες ώρες να χαλαρώσει και να απολαύσει τη συναδελφική συντροφιά.
  • Τα φετινά δώρα της ΕΣΗΕΜΘ προς τα μέλη της ήταν όπως κάθε χρόνο η επιμελημένη χαρακτηριστική ατζέντα – ημερολόγιο της Ένωσης για το 2010, δύο βιβλία (ό,τι καλύτερο και πιο ενδιαφέρον εκδόθηκε φέτος από τους Ελληνικούς οίκους), καθώς και ένα ημερολόγιο γραφείου, πολυτελής έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ, με πολύ υλικό από την Έκθεσή του με θέμα: «Δικτατορία: 1967-1974, Η έντυπη Αντίσταση».
  • Και του χρόνου με υγεία, οι ευχές της στήλης.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

Το καστανόξανθο στα δεξιά σου Δεσποινάκιον, είναι δικό μας, κατά ένα μέρος, το Σαμιωτάκι της ΕΤ3, και το αγαπάμε πολύ όλοι εδώ, γιατί εκτός από καλή δημοσιογράφος είναι και καλό παιδί.