Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ(?)!

  • Αναμφίβολα δύσκολες και απαιτητικές οι συνθήκες στο μπλόκο του Προμαχώνα και η πολυήμερη παραμονή εκεί, απαιτεί προετοιμασία και οργάνωση από την πλευρά των αγροτών.
  • Δίπλα στα εδώ και οκτώ μέρες κολλημένα στην άσφαλτο του Τελωνείου τρακτέρ τους, οι αγρότες έχουν στήσει από την πρώτη στιγμή τον δικό τους μικρό «καταυλισμό», για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες όχι μόνο για ολιγόλεπτη ανάπαυση και προστασία από τον άγριο καιρό, αλλά και για συζήτηση, παρακολούθηση της επικαιρότητας, οργάνωσης του αγώνα τους και φυσικά σίτιση!
  • Σήμερα ο φωτογραφικός φακός της στήλης μπαίνει «στα άδυτα» του αγροτικού καταυλισμού στον Προμαχώνα
  • και ανεξάρτητα εάν κάποιος συμφωνεί ή κατακρίνει τους αγρότες για τον τρόπο και φυσικά τις αδιαμφισβήτητες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της διαμαρτυρίας τους, θα τους παραδεχτεί τουλάχιστον για την οργάνωση τους!


Οι μάστορες της κατσαρόλας και της ψησταριάς. Στο παράπηγμα της Αλιστράτης (πάνω) στο «τσουκάλι» βράζει το χοιρινό με πράσα,

ενώ τα βράδια η Νιγρίτα (αριστερά) και το Μητρούση (δεξιά), ρίχνουν στα κάρβουνα το κρέας. Η σίτιση της βάρδιας περιφρούρησης του μπλόκου, σε εξέλιξη.

Η νύχτες είναι μεγάλες και κρύες και οι αγρότες περικυκλώνουν τις αυτοσχέδιες σόμπες, συζητώντας.






Νιγριτινοί (αριστερά) και Σκοπηνοί (εκ Ν. Σκοπού), στα πλαστικά τους παραπήγματα γύρω από το βραδινό τραπέζι.


Κάτω: Οι σκεπασμένες καρότσες των τρακτέρ έγιναν προσωρινά αυτοσχέδια καλύματα και χώροι συνεδριάσεων.




ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουράστηκαν στα καφενεία οι τσιφλικάδες και τα παληκάρια τους και είπαν να το ρίξουν στο καθιερωμένο χειμερινό κάμπινγκ για να ξεμουδιάσουν.Αλήθεια γιατί δεν κάνουν "επαναστατική" γυμναστική και το καλοκαίρι; Μα μόλις πριν λίγους μήνες δεν πήραν 500εκ.ευρώ από τη Νου-Δούλα; Ποιος άλλος κλάδος εργαζόμενων κατάφερε να πάρει τόσα μετά από απεργία;Μα γιατί έχουν τη δύναμη να στηρίζουν ή όχι κυβερνήσεις κατά τα συμφέροντά τους χωρίς βεβαίως ιδεολογικά κολλήματα. Αυτοί δεν είναι οι κατεξοχήν "πελάτες" των υπουργικών και βουλευτικών γραφείων;
Ποια εξάλλου είναι διαχρονικά και σε όλες τις κοινωνίες η πιο συντηρητική και οπισθοδρομική τάξη;
Ποιους πλήττουν περισσότερο οι οικονομικές κρίσεις; Μα φυσικά τους πληθυσμούς των πόλεων και κυρίως τα εργατικά στρώματα.
Οι επιδοτήσεις της εποχής των παχέων αγελάδων πού "επενδύθηκαν"; Τα σκυλομάγαζα των κάμπων και τα μουράτα αυτοκίνητα κάτι θα είχαν να πουν πάνω σ'αυτό.
Ποιοι έδιναν μαϊμουδοστοιχεία στην Ε.Ε.μεγιστοποιώντας κατά πολύ την έκταση της Ελλάδας;
Από πού και ως πού έχουν δικαίωμα να κάνουν και εξωτερική πολιτική;
Ποιο παράτησαν την ελληνική γη (γιατί οι ίδιοι και οι γόνοι τους ως νεόπλουτοι θεωρούσαν υποτιμητικό να ασχοληθούν με αυτή), στους ταλαίπωρους μετανάστες και μάλιστα υπό καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης(π.χ.Πελοπόννησος);
Γιατί δεν στρέφονται σε νέες μορφές παραγωγής όπως συμβαίνει παντού;
Πόσοι από αυτούς είναι καθαρά αγρότες και ποιοι γιαλαντζί;
Η "επανάσταση" της κατσαρόλας και της σκληρής δεξιάς καλά κρατεί...

Ανώνυμος είπε...

Αψογη τοποθέτηση !

Στέλιος Σ. είπε...

Τους είδες που πολλοί είναι μεθυσμένοι και ζητούν αφορμές για φασαρίες;


Τάβλα είναι μιλάμε!! και η πλάκα είναι πώς βρίζουν και χυδαία τους αστυνομικούς χωρίς να τους πειράζει κανένας.


Μάλλον στο σπίτι τους τρώνε φάπες από τις γυναίκες τους και πάνε στα μπλόκα για να "ξεδώσουν"

Ανώνυμος είπε...

Πλεον δεν υπαρχει η καταννοηση που ζηταν οι αγροτοσυνδικαλιστες.Ο κοσμος δεν ειναι καθολου μαζι σας παλικαρακια.Ενας παρανομος αγωνας που εγινε μοδα θα σας γυρισει μπουμερανκ!