Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΗΓΕΣΙΕΣ, ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ.

  • Ρόλο ηγέτη των μισών τουλάχιστον μπλόκων που υπάρχουν στη χώρα, φαίνεται να αναλαμβάνουν (άτυπα ίσως στην αρχή), οι αγρότες του Προμαχώνα.

  • Οι συναντήσεις που ξεκίνησαν με την επίσκεψη στα σύνορα του Βαγγέλη Μπούτα το περασμένο Σάββατο, συνεχίστηκαν την Κυριακή με την επίσκεψη αντιπροσωπείας του μπλόκου των Μαλγάρων και πιθανότατα αύριο με την έλευση αγροτών από το μπλόκο της Λάρισας,
  • έκαναν ξεκάθαρη την πρόθεση δημιουργίας ενός νέου μετώπου, από τα 13 μπλόκα που δεν ανήκουν στην γνωστή Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, η οποία συναντήθηκε (χωρίς αποτέλεσμα) το μεσημέρι της Κυριακής με την Υπ. Γεωργίας.
  • Φαίνεται μάλιστα πως σήμερα ή αύριο Τετάρτη με την ολοκλήρωση του Εθνικού διαλόγου για το Αγροτικό που γίνεται στο Ζάππειο, θα έχουμε και την πρώτη συντονισμένη, κοινή εκδήλωση αυτού του νέου μετώπου.
  • Οι αγρότες του Προμαχώνα, προτάσσουν την επίλυση των οικονομικών τους αιτημάτων και επιζητούν το διάλογο με το Υπουργείο μόνο γι` αυτά στη συγκεκριμένη φάση.

  • Ζητούν να τους δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα και επιπλέον οικονομική στήριξη για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους στους εμπόρους.

  • (Αλήθεια γιατί αυτοί δεν εξηγούν για ποιό λόγο αγοράζουν φτηνά και διαθέτουν πανάκριβα στην αγορά; Γιατί η τιμή από το «χωράφι στο ράφι» έχει τόσο μεγάλη διαφορά;).

  • Ζητούν ακόμη επίμονα μία «κατ` ιδίαν» συνάντηση με την κ. Μπατζελή,

  • αλλά χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, ακύρωσαν το ραντεβού που τους έκλεισε μαζί της για το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ο βουλευτής Στάθης Κουτμερίδης.
  • Η χθεσινή κίνησή τους να αποκλείσουν και τη σιδηροδρομική γραμμή (φωτό πάνω) που συνδέει μέσω Προμαχώνα την Ελλάδα με τη Βουλγαρία και την Ευρώπη, εντασσόταν στο πλαίσιο της προαναγγελθείσης κλιμάκωσης των ενεργειών τους, μετά την άκαρπη (ως προς την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων), συνάντηση της Κυριακής.
  • Τα τρακτέρ έκλεισαν τις γραμμές των τρένων στις 12 το μεσημέρι και το διάστημα που παρέμειναν εκεί δεν συνέπεσε με κάποιο δρομολόγιο, αφού προηγήθηκαν συνεννοήσεις με τον Σταθμάρχη Γιώργο Νικολάου (βλ φωτό).
    • Ο τελευταίος είπε μιλώντας στη στήλη είχε εντολή από τον αρμόδιο Υπουργό Συγκοινωνιών, «Να γίνει αμέσως καταγγελία στην οικεία Εισαγγελία και την Αστυνομία εναντίον των αγροτών, σε περίπτωση που θα δημιουργούνταν και η παραμικρή καθυστέρηση σε δρομολόγιο επιβατικής ή εμπορικής αμαξοστοιχίας, εξαιτίας των τρακτέρ».
  • Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Τέσσερα μόνο τρακτέρ μπόρεσαν να ξεκινήσουν από το μπλόκο του Τελωνείου για να αποκλείσουν τις γραμμές του τρένου. Το κρύο και η πολυήμερη ακινησία τους, ξεφόρτισαν τις μπαταρίες τους και πάγωσαν τις μηχανές τους.
  • «Τώρα και να έπρεπε να φύγουμε, δεν θα μπορούσαμε» είπαν χαριτολογώντας κάποιοι αγρότες!
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To xioumor tous marane,den koitane ekei na anoiksoun tous dromous kai na min mas talaipwroun allo.Afou vlepoun oti lefta den prokeitai na paroun,giati epimenoun;Ligo antipsiktiko stis mixanes kai pisw sta spitia sas agrotes...i ypomoni mas sothike!

Ανώνυμος είπε...

Είδατε ποτέ να γίνεται οποιασδήποτε μορφής αγώνας, χωρίς αυτοί που τον δίνουν να μην έχουν κάποιο κόστος και ζημία;
Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι όταν απεργούν χάνουν μισθούς και μεροκάματα. Οι μόνοι που καταφέρνουν να «αγωνίζονται» εκ του ασφαλούς και με το αζημίωτο είναι οι κύριοι που με τα τρακτέρ τους κλείνουν τους δρόμους. Γι’ αυτό και πάντα αυτοί οι μικροί ή μεγάλοι «κεφαλαιοκράτες» της γης φροντίζουν να κάνουν τις …κινητοποιήσεις τους χειμώνα, δηλαδή σε μια εποχή που δεν δουλεύουν και φυσικά δεν έχουν να χάσουν και πολλά πράγματα. Άρα θα τους άρεσε εμείς οι υπόλοιποι να τους αποκλείουμε τα χωράφια τους κανά δυο βδομάδες το καλοκαίρι που καθόμαστε; Και κάτι ακόμα. Τα τελευταία χρόνια είδαμε εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες να κλείνουν στη χώρα μας – άλλη αμαρτωλή ιστορία κι αυτή- ειδικά στη Β.Ελλάδα, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, την ανεργία και την φτώχεια, ενώ και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι συχνά πυκνά αναγκάζονται να δώσουν αγώνες προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους που τα τελευταία χρόνια κινδυνεύουν όσο ποτέ άλλοτε από την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και των κορακιών του. Είδατε ποτέ κανέναν αγρότη να συμμετέχει έστω και σε μια κινητοποίηση για συμπαράσταση; Εκείνο το παλιό σύνθημα «αγρότες-εργάτες και φοιτητές» πόσο αστείο αντηχεί σήμερα!!!
Υ.Γ.: Κακώς που το ελληνικό δημόσιο δεν αξιοποιεί τους «ηγέτες» των μπλόκων στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Διπλωματικό Σώμα, όπου θα είχαν τόσα πολλά να προσφέρουν, και τους αφήνει να χαραμίζονται στη γεωργία.

Ανώνυμος είπε...

οσο θα συνεχιζεται η κυβερνητικη αδιαφορια για το συνολο του ελληνικου λαου και θα κοιταζουνε μονο την δικια τους τσεπη τοτε πρεπει ολοι μας να ξεσηκωθουμε γιατι αλοιμονο μας.εδω και 20 25 χρονια ολοι λειτουργουν για την παρτη τους.δειτε χρηματιστηριο, ομολογα, ρουσοπουλο, χριστοφορακο.......ποιο να αφησω και ποιο να παρω.η κατασταση δεν παει αλλο.να δουλευουμε εμεις για τους βουλευτες?αυτοι ζουνε εις βαρος μας.αυτοι τα φαγανε εμεις θα τα πληρωσουμε?ελεος.....