Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ Η ΔΩΡΕΑ ΞΕΝΑΚΗ;

Ο Δήμος Σερρών, γκρέμισε το τριώροφο κτίριο μέσα στο Στρατόπεδο Παπαλουκά, όπου προοριζόταν να στεγαστεί η Δωρεά Ξενάκη, μία συλλογή από έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από το σύνολο του έργου του διεθνώς αναγνωρισμένου Αιγυπτιώτη Έλληνα καλλιτέχνη.

Και αυτό, την ίδια ώρα, που πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την απόφαση του καλλιτέχνη να δωρίσει την καλλιτεχνική του παραγωγή στην πόλη μας, η Δημοτική μας Αρχή, δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για να την αποδεχτεί και να την αξιοποιήσει.

Σημειωτέον πως η πρόταση δωρεάς συνοδευόταν από την πρόταση ίδρυσης Μουσείου Συλλογής Ξενάκη σε κτίριο του Στρατοπέδου, καθώς και τη δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου με πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων και εγκαταστάσεων, με σκοπό η πόλη των Σερρών να αναδειχτεί σε Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Η φωτό πάνω τραβήχτηκε από τη στήλη, τον Φεβρουάριο του 2008, όταν ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος έκανε επίσημη ενημέρωση περί της δωρεάς Ξενάκη, στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, επί Δημαρχίας Γιάννη Βλάχου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti sylogi tou xatzilia pou katasxethike ke metaferthike sto laografiko tis thesalonikis pios tin thimate? mipos den mporouse na filoxeniothei stis serres?

Ανώνυμος είπε...

Αχρηστη και ανικανη ολη τους