Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ;!

  • Σήμερα το πρωί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πήρα το παρακάτω σημείωμα από αναγνώστη της στήλης.
  • Το δημοσιεύω με τη σχετική φωτογραφία και την επισήμανση πως συμφωνώ απολύτως με τον αναγνώστη.
  • Όσοι θέλουν να δουν και το σχετικό Video, ας το αναζητήσουν στο You Tube (ΕΔΩ).
  • «Καλημέρα σας. Πήγα προχθές Σάββατο 10/4/`10 στο Κλειστό της Κοιλάδας να παρακολουθήσω τον κρίσιμο αγώνα μπάσκετ που έδιναν οι δικοί μας Ίκαροι με τη Δάφνη, αλλά έγινε κάτι που έκανε αρνητική εντύπωση και σε μένα και στους περίπου 800 απλούς φιλάθλους του μπάσκετ.
  • Πριν τον αγώνα των Ικάρων, αγωνιζόταν η ομάδα χάντμπολ του Πανσερραικού με αυτή της Κέρκυρας και στις κερκίδες υπήρχαν κάποιοι οπαδοί της ομάδας των Σερρών.
  • Μια χούφτα από πιτσιρίκια που φαίνεται πως νόμιζαν ότι μόνο αυτοί ήταν στο Κλειστό και πως οι εξέδρες τους ανήκουν.
  • Στα τόσα χρόνια που πηγαίνω στο ΕΑΚ της Κοιλάδας, για πρώτη φορά είδα να ανάβουν καπνογόνα και πυρσοί μέσα σ` αυτό το γήπεδο.
  • Μπορείτε φαντάζομαι και καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό και τί ασφυκτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στον κλειστό χώρο.
  • Αλήθεια, δεν υπάρχει κάποιος να τους μαζέψει και να τους πει πως εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο και πως κάνουμε αγώνα για να κρατήσουμε μακριά από το ΕΑΚ ενέργειες που παραπέμπουν σε εικόνες χουλιγκανικής συμπεριφοράς ;»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Χουλιγκανισμός" λέγεται η χρήση βίας στα γήπεδα και όχι η χρήση πυρσών/καπνογόνων. Μπορείτε να ρωτήσετε ευγενικά τον αναγνώστη που κλαίει γιά το τίποτα πόσοι πήγαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο; Κανένας. Ξέρετε γιατί; Ο καπνός ανεβαίνει προς τον ουρανό, ή την οροφή ενός κλειστού χώρου, εκτός εάν παρασυρθεί από δυνατό άνεμο (πράγμα αδύνατο σε κλειστό γήπεδο) οπότε οι μόνοι που μπορεί να πνιγούν από τον καπνό είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα καπνογόνα, και μόνο αν ανοίξουν πολλά ταυτόχρονα - αλλά προφανώς δεν τους ενοχλεί αφού έχουν μάθει να χειρίζονται τα καπνογόνα.

Υ.Γ.

Την επόμενη φορά να παραπονεθείτε αν δείτε ΚΡΟΤΙΔΕΣ που είναι πραγματικά επικίνδυνες και μην κλαίγεστε γιά ψύλλου πήδημα. Από αυτές σκοτώνονται άνθρωποι κάθε πάσχα (τουλάχιστον) και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις και σε γήπεδα.

Ευχαριστούμε γιά την κατανόηση.

Χουχούλης Πέτρος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μας δηλώνει το όνομά του ο θιγμένος πολίτης που έκανε τον γύρω των τοπικών μπλογκς και ΜΜΕ πιο γρήγορα κι από ότι υποτίθεται ότι σκέφτεται; Λοιπόν στον αγαπητό αυτόν αγνό φίλαθλο των σπορ θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ΙΚΑΡΟΣ ΜΑΣ και φίλαθλοι της ομάδας των Σερρών. Εκτός αν αυτός είναι από την Αθήνα κι ανέβηκε να δει την Δάφνη ή είναι φοιτητής κι ήρθε να δει κανα φίλο του παίκτη των Ικάρων...όσο για τα 800 άτομα ας κόψει μερικές εκατοντάδες γιατί κι εμείς παρά το ότι είμαστε ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΙ έχουμε δει τους αγώνες των αποστατών των Ικάρων και ξέρουμε πόσους και ποιούς μαζεύουν στο Κλειστό της Κοιλάδας...αλλά όσα δεν φτάνει ο Ίκαρος, τα κράζει στα μπλογκς...
φιλικά
Σάκης Κηπουρός

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θεωρείτε πως σωστά άναψαν τα καπνογόνα σε κλειστό χώρο;

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν άναψαν σωστά οι πυρσοί...ήταν στο πρόγραμμα να ανάψει ένας μόνο αν η ομάδα πετύχαινε τη νίκη...αλλά καμιά φορά ο ενθουσιασμός κι η επιπολαιότητα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα. Κανείς δεν τραυματίστηκε και κανένα σύννεφο καπνού δεν εμφανίστηκε. Αν επιθυμεί ο ανώνυμος της επιστολής να επαναλάβουμε τη σκηνή και να την βιντεοσκοπήσουμε για να αποδείξουμε σε όλους ότι τίποτα από όσα καταγγέλει δεν συνέβησαν παρά όσα φαίνονται άλλωστε και στο βίντεο. Αντίθετα το δικό του ψέμα κάνει λόγο για παιδάκια με χαυλιόδοντες που σχεδόν ρήμαξαν το ΕΑΚ. Βέβαια πουθενά δεν αναφέρει ότι έγινε στη λήξη του αγώνα και πριν ξεκινήσει ο αγώνας μπάσκετ. Αναφέρει βέβαια αναληθή στοιχεία για 800 φίλους των Ικάρων (wow) ενώ το χειρότερο από όλα...αναφέρει ότι: "...στις κερκίδες υπήρχαν κάποιοι οπαδοί της ομάδας των Σερρών.", όταν πιο πάνω κάνει λόγο για τους δικούς μας Ικάρους...του θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες αν και σε διαφορετικά αθλήματα αγωνίζονται στην Α2. Εμείς οι σερραίοι πηγαίνουμε στον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ που θα συνεχίσει του χρόνου στην Α2...αυτός που πολύ αμφιβάλουμε αν είναι σερραίος σε ποιά κατηγορία θα βλέπει του χρόνου την ομάδα του;

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Από τον συντάκτη του mail που δημοσίευσα, πήρα σήμερα το εξής κείμενο:

"Αποστολή:Τετ 14/4/2010 5:06 μμ
Προς: ARIADNI

Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δημοσιοποίηση της επιστολής μου σχετικά με τα καπνογόνα και τους πυρσούς που άναψαν κάποιοι νεαροί το Σάββατο στο ΕΑΚ Σερρών πριν των αγώνα των Ικάρων στο μπάσκετ.

Επειδή όμως νιώθω ότι προκαλείται το δημόσιο αίσθημα από κάποιες απαντήσεις ακόμα και επώνυμα σχετικά με το θέμα θα ήθελα να δηλώσω κάτι.
Επειδή μίλησαν ότι κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία ξεκαθαρίζω πως το κάνω για δυο λόγους.
Ο ένας είναι ότι είμαι οικογενειάρχης και επειδή ζούμε σε μικρή πόλη φοβάμαι για μένα και την οικογένεια μου
και ο άλλος είναι πως αν αποφασίσω να βγω δημόσια και να καταγγείλω τα γεγονότα,
θα είμαι αναγκασμένος να υποβάλλω και μηνύσεις για τις πράξεις των νεαρών που είναι εύκολο να βρεθούν αφού υπάρχουν βιντεο και φωτογραφίες.
Απ’οσο γνωρίζω και μόνο η κατοχή τέτοιων υλών και πολύ περισσότερο μάλλον το άναμμα τους σε κλειστό χώρο, είναι αξιόποινες πράξεις.

Τους καλώ έτσι να ηρεμήσουν και να σταματήσουν τους ψευτοπαλικαρισμούς.
Αυτά να τα κάνουν στο δημοτικό γήπεδο που τους τα επιτρέπουν.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία.
dasdas dasda".

Ανώνυμος είπε...

1)Ο αγώνας χάντμπολ τέλειωσε στις 4.30 και ο αγώνας των Ικάρων ξεκίνησε στις 5.30. Καμία σχέση ανάμεσα στους δύο αγώνες, μεσολάβησε μια ώρα με ανοιχτές πόρτες. Τη στιγμή που έληξε ο αγώνας του χάντμπολ ήταν πολύ πριν αρχίσουν να έρχονται όσοι ήταν για το μπάσκετ.

2)Όλα τα άλλα είναι αγγελικά πλασμένα στους αγώνες μπάσκετ στο Κλειστό. Καθαρά μπασκετικά συνθήματα χωρίς ύβρεις, σεβασμός σε αντιπάλους και διαιτητές. Ιδανικά παραδείγματα για τα παιδιά.