Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ!!! ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ...ΤΡΑΚΕΡ!!!

  • Μετά τις βάνες των αρδευτικών δικτύων του Σερραϊκού κάμπου, σειρά πήραν τα …τρακτέρ των χωριών της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου!!!
  • Ακόμη κι αυτά δεν γλύτωσαν από τους επιτήδειους Βούλγαρους, που μπαίνουν νύχτα στις φάρμες, τις αυλές και τα χωράφια και ξεσηκώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής.
  • Ο Ανδρέας Ανδρεάδης (στη φωτό δεξιά), είναι γνωστός βουβαλοτρόφος από τη Λιβαδειά Σερρών και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου τους. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν προχθές το πρωί πηγαίνοντας στη μονάδα του έξω από το χωριό Κερκίνη, διαπίστωσε πως το τρακτέρ του είχε κάνει φτερά!
  • Ο γιός του Χρήστος (στο κέντρο της φωτό μιλάει στη γράφουσα) βλέποντας τις ροδιές στο έδαφος ανακάλυψε πως το όχημα-εργαλείο δουλειάς για την οικογένεια, είχε πάρει το δρόμο για Βουλγαρία, μέσα από τα ορεινά μονοπάτια του Μπέλλες.
  • Με την Αστυνομία να ακολουθεί ο νεαρός κτηνοτρόφος πήρε με το αγροτικό του αυτοκίνητο το μονοπάτι και περνώντας στη Βουλγαρία κατάφερε όχι μόνο να βρει το τρακτέρ του αλλά και τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε η Βουλγάρικη Αστυνομία στο Πέτριτς.
  • Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Οι κάτοικοι της Λιβαδειάς (φωτό δίπλα), το είπαν καθαρά στη γράφουσα: Τα περιστατικά είναι πολλά.
  • Από άλλον έκλεψαν εργαλεία, από άλλον μπετονιέρα μέσα από την αυλή του, από άλλον αυτοκίνητο, από τον Ανδρεάδη κι έναν άλλον τρακτέρ, από τον κάμπο και τις μάντρες βάνες χάλκικες και καλώδια από τους υποσταθμούς της ΔΕΗ!!!
  • Η Αστυνομία της περιοχής; Τι να πρωτοκάνουν 10 όλοι κι όλοι άνδρες; Δέχονται τις καταγγελίες των κλοπών, κάνουν ελέγχους κι αν είναι τυχεροί, κάνουν και συλλήψεις.
  • Κατά τα άλλα, οι κάτοικοι αναλαμβάνουν μόνοι τους όχι μόνο τη φύλαξη των περιουσιών τους, αλλά και την καταδίωξη των δραστών όπως έκανε ο Χρήστος Ανδρεάδης, και τις προάλλες η περίπολος των εποχικών του ΤΟΕΒ Στρυμονικού στην περίπτωση των Βούλγαρων τσιγγάνων που έκλεβαν βάνες άρδευσης, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στους αγρότες του Σερραϊκού κάμπου.
  • Ο Ανδρέας Ανδρεάδης είναι στεναχωρημένος. Το τρακτέρ του μπορεί να βρέθηκε χάρη στην επιμονή και το πείσμα του γιού του, αλλά θα πάρει πάνω από μήνα για να του επιστραφεί, αφού αν και ο δράστης παραδέχτηκε την πράξη του και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, η βουλγάρικη γραφειοκρατία θέλει τον χρόνο της.
  • Ο ίδιος σημειώνει: «Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό. Είναι διαπιστωμένο πως τα κλεμμένα μας περνάνε στη Βουλγαρία από τους δασικούς δρόμους του Μπέλλες. Αφού δεν είναι δυνατή η 24ωρη φύλαξη αυτών των δρόμων, η Νομαρχία, η Περιφέρεια, ο Δήμος, δεν ξέρω ποιος, ας σκάψει μία τάφρο εκεί ή ας δημιουργήσει άλλα εμπόδια τουλάχιστον στα οχήματα. Ειδάλλως, το κακό θα συνεχίζεται κι όλα θα είναι εύκολα για τους κλέφτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΙ ΕΔΩ: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=649:2010-05-07-20-06-04&catid=1:latest-news&Itemid=50

ΦΩΤΟ: Α.Π. -Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: