Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟ".

  • Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της με ανέγερση νέων σύγχρονων πτερύγων η «Κωστοπούλειος Στέγη», χάρη στις δωρεές των ευεργετών της, που τη στηρίζουν με συνέπεια τα τελευταία 76 χρόνια.

Αριστερά: Η Κωστοπούλειος σε μακέτα, όπως προβλέπεται στην ολοκλήρωσή της. Δεξιά: Στην τραπεζαρία οι γέροντες γευματίζουν και ψυχαγωγούνται.

  • 130 ηλικιωμένοι φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην «Κωστοπούλειο». Οι περισσότεροι από αυτούς μη αυτοεξυπηρετούμενοι, με μεγάλες ανάγκες συνεχούς φροντίδας.

  • Η ύπαρξη και λειτουργία της «Στέγης», οφείλεται αποκλειστικά στην εργασία και δράση των μελών του Σωματείου, η προσφορά των οποίων αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται εμπράκτως, από τις σημαντικές δωρεές που κατά καιρούς γίνονται στην «Κωστοπούλειο».
  • Περιστέρης Κωστόπουλος, Άγγελος Χατζηστεργίου, Αδελφοί Μωυσιάδη, Φωτεινή Κυρατζοπούλου, Σουζάνα Γεωργιάδου, είναι κάποιοι από τους μεγάλους ευεργέτες, με δωρεές σε ακίνητα και ρευστό, που μετράνε σε εκατομμύρια ευρώ.
  • Χάρη σ` αυτές τις προσφορές, η «Κωστοπούλειος» κατασκευάζει νέες πτέρυγες με τα ονόματα των δωρητών, αυξάνοντας τις διαθέσιμες κλίνες και τον αριθμό των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων.


  • Δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση. Μόνο η σύμβαση με τον ΟΓΑ, για τους φιλοξενούμενους ασφαλισμένους τους Οργανισμού, με τη συνεργασία αυτή να διευκολύνει δυστυχώς ελάχιστα το έργο της «Στέγης», αφού το Ταμείο μονίμως καθυστερεί επί μακρόν τη προβλεπόμενη συμμετοχή του.

Από αριστερά: Κ. Καραμούτσος, Ελένη Μάλαμα και Ελένη Παπίτσα με τη φιλοξενούμενη κ. Γλυκερία στο κέντρο. Δεξιά φωτό: Σαλονάκι σε πτέρυγα.

  • «Διαχειριζόμαστε μέχρι και την τελευταία δεκάρα με σύνεση και προσοχή, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Οι γέροντες πρέπει να έχουν το καθημερινό τους ενδεδειγμένο φαγητό, το κατάλληλο προσωπικό δίπλα τους για την καθημερινή τους φροντίδα και ασφάλεια και φυσικά τη σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά, χωρίς ορθή και διαφανή διαχείριση των συντάξεων που προσφέρουν οι ηλικιωμένοι στην «Στέγη», αλλά και των δωρεών που μας γίνονται, δεν θα καλυπτόταν. Γι` αυτό και είμαστε περήφανοι για τους επαίνους και τα εύσημα τόσο των οικονομικών ελεγκτών, όσο και της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας μας» λέει στον «Κ» ο Διευθυντής της «Κωστοπουλείου» Κώστας Καραμούτσος.
  • Είναι ένας από τους ανθρώπους της «Στέγης» που θα τους χαρακτήριζε κανείς στυλοβάτες. Μαζί με την δραστήρια και δημιουργική Πρόεδρο Ελένη Μάλαμα-Τριανταφύλλου και τις υπόλοιπες κυρίες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προσφέρουν αφιλοκερδώς και καθημερινά τις υπηρεσίες τους στην «Κωστοπούλειο», δίνουν άοκνα τον αγώνα της φροντίδας των ηλικιωμένων και της εύρυθμης λειτουργίας της «Στέγης».

  • Η «Κωστοπούλειος» των Σερρών, είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διοικείται από 7μελές Συμβούλιο, απασχολεί 55 εργαζόμενους κι έχει πολυβραβευτεί για τον πρότυπο, διαφανή και με επίκεντρο την προσφορά τρόπο λειτουργίας του, από επίσημους κρατικούς φορείς, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  • Τα μέλη του Δ.Σ. είναι: Πρόεδρος: Ελένη Μάλαμα-Τριανταφύλλου, Αντιπρόεδρος: Ντία Ζαχαριάδου-Ρόζη, Γραμματέας: Ευγενία Κοσιτζή, Ταμίας: Ελένη Παπίτσα, Μέλη: Αναστασία Αδαμαντιάδου-Ευθυμίου, Μαρία Μεταλλίδου και Βάσω Πλατινάρη-Αποστόλου.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

XALARA RE ARIADNH!