Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΦΟΝΙΣΣΕΣ. ΣΚΟΤΩΣΑΝ 80ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΤΙΛΕΤΟ!

Βαρύ είναι το κλίμα στο χωριό Κερκίνη Σερρών.

Η δολοφονία του 80χρονου συνταξιούχου μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από δύο ανήλικες μαθήτριες Γυμνασίου, συγκλόνισε τον κόσμο του χωριού, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία.

Η κηδεία του έγινε προχθές και τα τέσσερα παιδιά του που ζουν σε άλλες πόλεις αλλά και οι συγγενείς και γείτονές του, δεν μπορούν να το πιστέψουν.


Ο γείτονας και φίλος του Παντελής Ρουσκίδης (φωτό πάνω), ήταν αυτός που έτρεξε πρώτος όταν άκουσε τις φωνές του θύματος, μιά περίπου ώρα αφότου είδε τα δύο νεαρά κορίτσια να μπαίνουν στο σπίτι.

Οι ανήλικες φόνισσες έφυγαν από το παράθυρο του σπιτιού του θύματός τους (φωτό πάνω), το οποίο σκότωσαν με στιλέτο που η 16χρονη είχε μαζί της.

Ο ιατροδικαστής Σερρών Μηνάς Γεωργιάδης, μέτρησε 18 μαχαιριές στο σώμα του 80χρονου.

Η Αστυνομία των Σερρών προβάλλει ως κίνητρο των δύο κοριτσιών τη ληστεία, κάτι που αρνούνται οι συνήγοροί τους.

Τους ισχυρισμούς τους, θα τους μάθουμε μετά την απολογία των δύο κοριτσιών, τα οποία κατάγονται το ένα από το Νεοχώρι (διπλανό με την Κερκίνη χωριό) και το άλλο από το ίδιο χωριό με το θύμα.

Προχθές η 16χρονη και η 15χρονη που φέρονται να δήλωσαν στους Αστυνομικούς κατά την ανάκριση πως ήθελαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να φύγουν από τα σπίτια τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σερρών, τον οποίο λόγω της προθεσμίας που πήραν, θα ξανασυναντήσουν την Παρασκευή, προκειμένου να απολογηθούν.

Το στιλέτο του φόνου (το οποίο σημειωτέον οι δράστιδες έπλυναν σε διπλανή με το σπίτι του θύματος βρύση αμέσως μετά το φόνο) ακόμη αναζητείται μια και δεν βρέθηκε στο σημείο που αρχικά είχαν ισχυριστεί ότι το πέταξαν οι ανήλικες.

Όπως παρατηρούσαν οι Αστυνομικοί των Σερρών, τα δύο κορίτσια ήταν απόλυτα ήρεμα και ψύχραιμα, σε όλη τη διάρκεια της ανάκρισης και της κράτησής τους.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: