Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ!!


 • «Υπάρχει μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση που την παρακολουθώ ανελλιπώς. Είναι καλή και πραγματικά ψυχαγωγική.
 • Μέχρι τώρα πληρωνόταν 67.000 ανά επεισόδιο.
 • Αν υπολογίσουμε ότι ο μήνας έχει 4,3 εβδομάδες κατά μέσο όρο, τότε οι πληρωμές στην εταιρεία παραγωγής της εκπομπής μπορεί να υπολογιστούν στις 288.000 και μαζί με τα άλλα έξοδα στις 310.000 τον μήνα.
 • Η εκπομπή αυτή λέγεται ότι θα πληρώνεται στον επόμενο χρόνο με 32.000 ανά επεισόδιο. Το συνολικό κόστος της θα φτάνει μάλλον τις 160.000 .
 • Το κομμάτι επιδόματος, που κόπηκε στο όνομα της λιτότητας και του δημόσιου χρέους, από τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι υπερασπίζονται Θερμοπύλες και το μέλλον της χώρας, είναι αν δεν κάνω λάθος, 400 τον μήνα.
 • Αν γνωρίζω καλά, οι πιλότοι από τους οποίους κόπηκε το επίδομα είναι 390.
 • Με άλλα λόγια το ποσό που «εξοικονόμησε το ελληνικό κράτος» από τα 24ωρα πεδία προστασίας του, ανέρχεται συνολικά στα 156.000 .
 • Ποσό μικρότερο από το κόστος μιας εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης.
 • Σε σύγκριση με τις παλιές πληρωμές σχεδόν το μισό και σε σύγκριση με τις τωρινές κάτι λιγότερο.
 • Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς ιεραρχεί η κοινωνία το κόστος της προστασίας της και εκείνο μιας εβδομαδιαίας εκπομπής. Δεν υποστηρίζω ότι δεν χρειαζόμαστε όλοι την ψυχαγωγία μας.

 • Αυτό που αναρωτιέμαι είναι κατά πόσο ιεραρχούνται οι ανάγκες της χώρας ορθολογικά και δίκαια.
 • Αν το επίδομα όλων των μαχίμων πιλότων της χώρας αξίζει περισσότερο ή λιγότερο από μια εκπομπή που δεν θα πείραζε και πολύ αν την βλέπαμε σε επανάληψη.
 • Εδώ, αξίζει ακόμα να υπογραμμίσω, ότι πέντε εκπομπές καθώς και οι μισθοί των στελεχών της κρατικής τηλεόρασης που τις παρουσιάζουν φτάνουν το σύνολο των μισθών όλων των καθηγητών ενός από τα μικρά πανεπιστήμια της χώρας.
 • Με άλλα λόγια, στην Ελλάδα της κρίσης, 5 δημοσιογράφοι κοστίζουν στο δημόσιο περισσότερο από ότι οι πιλότοι μας ή το μισθολόγιο του εκπαιδευτικού προσωπικού ενός πανεπιστημίου.
 • Δεν θα μιλήσω για τα ποσά κάποιων στην ιδιωτική τηλεόραση που αρέσκονται να καταγγέλλουν όλους τους υπόλοιπους.
 • Αυτό που θέλω εδώ να υπογραμμίσω είναι ότι η κοινωνία έχει ιεραρχήσει λάθος τις ανάγκες της. Η ασφάλεια και μόρφωσή της δεν μπορούν να έπονται της διασκέδασης!
 • Το κύριο, βέβαια, οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι υπέρμετροι μισθοί. Είναι η φοροδιαφυγή. Η φοροκλοπή. Τα καρτέλ.
 • (Σ.Σ.: Ακόμη: οι προμήθειες, τα φάρμακα, τα Νοσοκομεία, οι εξοπλισμοί, τα ανεξέλεγκτα ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο και τις λοιπές ομάδες, τα δημόσια έργα, οι επιχορηγήσεις των κομμάτων, η αγορά των καυσίμων, οι σπατάλες των Υπουργείων …κ.α. ων ουκ έστιν αριθμός, λέω εγώ)
 • Αλλά, όπως και αν το κάνουμε, εξίσου σημαντικό πρόβλημα από τη σκοπιά της κοινωνίας και της ηθικής, η ιεράρχηση που κάνει η Πολιτική ως προς τις ανάγκες του τόπου”.

2 σχόλια:

kostas είπε...

ΑΡΙΑΝΔΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aναγγέλθηκε ξανά η επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου Κάτλα, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ από του Εγιαφιαλαγιόκουλ, άρα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι ΤΩΡΑ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1_7trGmVzYU
Οι ηφαιστειακοί χειμώνες είναι σχετικά συχνό, περίπου ανά αιώνα, φαινόμενο, μόνο που παλιότερα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί συννέφιαζε και χιόνιζε χειμώνα-”καλοκαίρι”, όταν είχε εκραγεί ηφαίστειο στην άλλη άκρη της Γης...
5 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ σε λίγες μέρες!...
31 May 10 - A strong explosive eruption of Bezymianny volcano occurred today, with another eruption at Cleveland in the Alaska Aleutians. http://www.iceagenow.com/Two_more_eruptions-Bezymianny_and_Cleveland.htm
31 May 10 - The National Weather Service on Guam today announced that an undersea volcano has erupted between the islands of Sarigan and Anatahan in the Northern Mariana Islands. http://www.iceagenow.com/Underwater_volcano_erupts_90_miles_north_of_Saipan.htm
29 May 10 - Two huge volcanoes erupted  in Central and South America yesterday, forcing thousands of people to flee and disrupting air traffic as the ash drifted over major cities. http://www.iceagenow.com/Two_massive_volcanic_eruptions_in_Central_and_South_America.htm

May 27, 2010
LONDON - A second, much larger volcano in Iceland is showing signs that it may be about to erupt, scientists have warned.
http://www.msnbc.msn.com/id/37371442/ns/world_news-europe

The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm

Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465
Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece

http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok