Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ: ΛΕΙΠΟΥΝ 21 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!!!!

  • «Λουκέτο επ` αόριστον» έβαλαν οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών στη Σχολή τους από χθες το πρωί. Από τους 30 καθηγητές που απαιτούνται για τη διδασκαλία των βασικών και των μαθημάτων ειδικότητας, μόνο οι 9 τοποθετήθηκαν μέχρι στιγμής, εκ των οποίων οι τέσσερις ήρθαν μόλις προχθές!!
  •  Η Γενική τους Συνέλευση την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γίνει κατάληψη στη Σχολή και παράλληλες ενέργειες από την πλευρά των φοιτητών για επίλυση του προβλήματος.
  •  «Μαθήματα δεν κάνουμε λόγω έλλειψης καθηγητών. Όμως ακόμη κι αν έρθουν αύριο που λέμε, σημαντικά και κρίσιμα γνωστικά αντικείμενα  δεν θα προλάβουμε να τα διδαχτούμε. Το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί για πολλούς από μας» μου είπε ο Πρόεδρος των φοιτητών Χρήστος Γατούλας (αριστερά στη φωτό πάνω).
  • Και τι κάνατε πριν προχωρήσετε σε Κατάληψη; Εξαντλήσατε όλα τα άλλα μέσα; τους ρώτησα.
  • «Είμαστε ήδη στην τέταρτη εβδομάδα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και με την κατάσταση που βιώνουμε μιλάμε ήδη για χάσιμο εξαμήνου. Στείλαμε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, περιγράφοντας το πρόβλημα. Απάντηση δεν πήραμε ακόμη. Αποφασίσαμε ό,τι είναι να κάνουμε από δω και πέρα, να το κάνουμε παράλληλα με την Κατάληψη της Σχολής», απάντησαν με ένα στόμα οι φοιτητές και φοιτήτριες που βρισκόταν χθες το μεσημέρι στο κτίριο του ΤΕΦΑΑ Σερρών, περιφρουρώντας τη διαμαρτυρία τους.
  • Οι καθηγητές τους και ο Πρόεδρος του Τμήματος που υπάγεται στην αντίστοιχη Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ενημερωμένοι και από ό,τι  είπαν οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές, «είναι στο πλευρό» τους.
  • Φυσικά ενημερώθηκε και η Πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ χθες το μεσημέρι συνέταξαν και απέστειλαν στο σύνολο των τοπικών Αρχών και στους βουλευτές του νομού, επιστολή με την οποία τους πληροφορούν για το πρόβλημα, ζητώντας τους να ενεργήσουν για την επίλυση.
  • Οι φοιτητές, χαρακτηρίζουν «Ειρηνική Κατάληψη»τη διαμαρτυρία τους, ζητούν να γίνει άμεσα η απόσπαση των απαραίτητων καθηγητών Φυσικής Αγωγής και επισημαίνουν πως «είναι άδικο να θυσιάζεται η Παιδεία στο βωμό της οικονομικής κρίσης».
  • ---------------------------------------------------------------------------------
  • Και μια και μιλάει για φοιτητές σήμερα η στήλη, κι επειδή μέσα στο καλοκαίρι αφορμή ανησυχίας αποτέλεσε η φημολογούμενη πιθανότητα να κλείσει το ΤΕΦΑΑ Σερρών (πράγμα που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον Υπουργείο Παιδείας),
  • να παραθέσω κάποια στοιχεία που δείχνουν την ουσιαστική συμμετοχή του πληθυσμού των φοιτητών στην τοπική οικονομία των Σερρών.
  • Συνολικά οι φιλοξενούμενοι φοιτητές (ΤΕΙ & ΤΕΦΑΑ) στη πόλη φτάνουν τις 12.000.
  • Αυτοί ζουν και καταναλώνουν στην πόλη περί τα 4 χρόνια ο καθένας τους. 
  • Ενοίκιο, διατροφή, ψυχαγωγία και ένδυση δεσμεύουν το σύνολο των χρημάτων που παίρνουν από την οικογένειά τους για να βγάλουν τον μήνα.
  • Έκαστος εκ των 8.000 φοιτητών που θεωρούνται «ενεργοί», ξοδεύει κατά μέσο όρο 500 τον μήνα. Επομένως, περί τα 4 εκατομμύρια Ευρώ, διακινούν μηνιαίως οι φοιτητές στην αγορά των Σερρών.
  • Τα  συμπεράσματα για την αναγκαιότητα όχι μόνο ύπαρξης αλλά και επέκτασης των Σχολών τους, βγαίνουν εύκολα.


 ΦΩΤΟ:Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η Δ/νση Β/θμιας εκπαιδευσης Σερρών στέλνει καθηγητές ΠΕ11 (Γυμναστές) με διάθεση στην Α/θμια γιατί δεν έχει που να τους τοποθετήσει, το Υπουργείο Παιδείας για ανεξήγητους λόγους δεν στέλνει τους καθηγητές στα ΤΕΦΑΑ όλης της χώρας.
Το ΤΕΦΑΑ Σερρών δεν έχει Καθηγητές ΠΕ11 για να διδάξουν, Βόλλεϊ, Μπάσκετ, Αερόμπικ, Κολύμβηση, ορισμένες επιλογές αθλημάτων και ακόμη καθηγητές αγγλικών και καθηγητές Ηλ. Υπολογιστών.
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ......

Ανώνυμος είπε...

Όμως, μόνο για να διακινούνται 4 εκαττ ευρώ στις Σέρρες έγινε ένα ακόμα ΤΕΦΑΑ, μισή μόλις ώρα μακριά από το άλλο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ; Δεν είναι κι αυτό ένα σημάδι της κοντόφθαλμης λογικής που έχουν ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί (τοπικά και κεντρικά) για να "χαιδεύουν" τα αυτιά των ψηφοφόρων; Ενώ ταυτόχρονα υποτιμούν το πτυχίο του αποφοίτου ΤΕΦΑΑ,δίνουν τη δουλειά των γυμναστών σε φυσιοθεραπευτές και φυσιάτρους, και αφαιρούν ώρες διδασκαλίας από τα σχολεία (με το γνωστό επακόλουθο- την έξαρση της παχυσαρκίας);