Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ. ΚΑΤΑ 22% ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε αντί του Γ.Γ. του Υπουργείου, χθες Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σερρών, αιφνιδιάζοντας Διοίκηση και προσωπικό.
 Παρουσία του μάλιστα ορκίστηκαν οι 27 από τους 40 νοσηλευτές που προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, καλύπτοντας το 93% των κενών θέσεων στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Στον χαιρετισμό του προς τους νεοπροσληφθέντες, παρουσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του συνόλου των βουλευτών του νομού, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε  στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των 4.000 περίπου νοσηλευτών στα 132 Νοσοκομεία της χώρας και στο «ξεπέρασμα της γραφειοκρατίας που καθυστερούσε στους διορισμούς για δύο χρόνια, παρότι οι ανάγκες ήταν μεγάλες».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αναγκών, τονίζοντας πως «η αντιστοιχία ενός νοσηλευτή σε τριάντα ασθενείς, φέρνει τα ελληνικά Νοσοκομεία πολύ μακριά από τα διεθνή δεδομένα, που προβλέπουν αντιστοίχιση έναν προς τρείς ή τέσσερις ασθενείς».


Ο Υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη νοικοκυρέματος και οικονομίας στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, με εγκατάσταση ψηφιοποιημένου διπλογραφικού συστήματος ώστε «να μην λεηλατούνται οι αποθήκες τους» όπως τόνισε, ενώ χαρακτηρίζοντας τα Νοσοκομεία, μαζί με τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Δήμους ως «τους τομείς με τη μεγαλύτερη διαρροή χρημάτων», ζήτησε λεπτομερή οικονομικό απολογισμό του μήνα Ιανουάριου από όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

«Δίνουμε ως χώρα το 10% του ΑΕΠ μας στην υγεία, δηλαδή 25 δις , αλλά οι παροχές προς τους ασθενείς δεν είναι ανάλογες. Σε εποχή οικονομικής κρίσης κανείς υπουργός υγείας δεν θα ζητούσε από την Κυβέρνησή του αύξηση των δαπανών για την Υγεία. Ούτε κι εγώ θα το κάνω», τόνισε.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδης, δήλωσε στον «Κ» πως τους τελευταίους 9 μήνες περιορίστηκαν οι δαπάνες, κατά 22%  και πως η προσπάθεια συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς,
ενώ σημείωσε πως μαζί με το νεοπροσληφθέν νοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι τον Απρίλιο αναμένονται σταδιακά και οι διορισμοί 40 περίπου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε το Νοσοκομείο Σερρών, να λειτουργεί με πληρότητα προσωπικού.
Όσον αφορά το θέμα της ανέγερσης νέας Ψυχιατρικής Κλινικής και τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες, ο Υπουργός τόνισε πως «Πρέπει να προχωρήσουν οι μελέτες προκειμένου το παλιό νοσοκομείο των Σερρών να μετατραπεί σε Κ.Υ. Αστικού Τύπου».
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΟΛΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ....... ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ.....

'ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ'

ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

james είπε...

Κανένας δεν θα είχε άλλη άποψη αν η μείωση των δαπανών γινόταν έτσι που να οδήγούσε σε περιορισμό της σπατάλης και φυσικά στην μη λεηλάτηση των αποθηκών Όμως η παραδοχή ότι η αριθμητική σχέση ασθενών νοσηλευτών ,είναι σε σχέση μέ άλλες χώρες άθλια, οδηγεί στην σκέψη ότι ο παράγοντας ανθρωπος αφήνει αδιάφορη την Κυβέρνηση αυτή, κάτι που επίσης συμβαίνει στον τομέα παιδεία.
Καλό θα ήταν λοιπόν να αναζητηθεί από που περικόπηκαν οι δαπάνες και όχι σε τι ποσοστό έγινε η περικοπή τους.
Τέλος καθυστερήσεις λόγω ΑΣΕΠ σε τομείς όως η ΥΓΕΙΑ και η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι επιεικώς απαράδεκτοι.
Ας περικόψουν πρώτα τις δαπάνες μετακινήσεων ΟΛΩΝ των Κυβερνητικών παραγόντων και ας τους ¨ξεφύγει¨και κάτι από την Υγεία.