Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!


252 φιάλες με αλκοολούχα ποτά, επιχείρησε να εισάγει παράνομα από τον Προμαχώνα, 50χρονος Βούλγαρος που όμως έπεσε στα χέρια των ανδρών της Αστυνομίας Σερρών, οι οποίοι και κατέσχεσαν το φορτίο του.

Για τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης προορίζονταν οι δεκάδες μποτίλιες γνωστών ποτών που μετέφερε ο δράστης στο πορτ μπαγκάζ και στο πίσω μέρος του ιδιωτικού του αυτοκινήτου (φωτό πάνω και δίπλα).

Το μπλόκο των Αστυνομικών, λίγα χιλιόμετρα μετά τον Προμαχώνα, σταμάτησε την πορεία του, αποκαλύπτοντας το καλά καλυμμένο φορτίο του.

Ο Αστυνομικός Δ/ντής Σερρών Δημήτρης Τσώτας δήλωσε στον "Κ", πως μόνο το τελευταίο 3μηνο του 2010, κατασχέθηκαν πάνω από 1500 φιάλες που Βούλγαροι (προφανώς κατόπιν παραγγελίας ελλήνων) επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως ο συλληφθείς Βούλγαρος, διώκεται για τελωνιακή παράβαση, μιά και το  επιτρεπόμενο όριο εισαγωγής, είναι 10 λίτρα αλκοολούχων ποτών ανά άτομο (εφόσον βέβαια ο φέρων δεν είναι ιδιοκτήτης μπαρ, ταβέρνας, κάβας κλπ στην Ελλάδα. Διότι τότε απαγορεύεται). 

Το σύνολο των φιαλών που κατασχέθηκαν ήταν σφραγισμένες, έφεραν την ταινία απόδειξης πληρωμής των νόμιμων φόρων στη Βουλγαρία και του ελέγχου της ποιότητας του περιεχομένου τους.

Εάν οι 252 φιάλες περνούσαν στην Ελλάδα, το Δημόσιο, θα έχανε πάνω από 2.700 ευρώ, από τους αναλογούντες δασμούς και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, (περίπου 10 ευρώ ανά φιάλη).

Η Αστυνομία των Σερρών διενεργεί έρευνες και για τον εντοπισμό του έλληνα αγοραστή.

 ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: