Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ & ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ!


  • Με ένα πρωτοποριακό και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, η ΔΕΥΑ Σερρών περνάει σε νέα αποχή, αυτή του Τηλελέγχου και Τηλεχειρισμού, του δικτύου Ύδρευσης του Δήμου.
  • Η εγκατάστασή του, που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και χρηματοδοτήθηκε κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους καθώς και ίδια κεφάλαια, ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες με την εγκατάσταση συνολικά 125 σταθμών, για όλη την έκταση του παλιού Δήμου Σερρών!
  • Ο αυτόματος και εξ`αποστάσεως έλεγχος και διαχείριση του δικτύου του πόσιμου νερού του Δήμου Σερρών, γίνεται πλέον πραγματικότητα, αφού με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΣ, το σύνολο των απαιτούμενων κονδυλίων εξασφαλίστηκαν.
  • Το τελευταίο 1,033 εκατομ , έφτασε μόλις την περασμένη εβδομάδα από την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και τον κ. Ευθ. Σώκο κι έτσι μέσα στο 2011 το έργο θα ολοκληρωθεί, συμπληρωμένο και από την εγκατάσταση έξι γεννητριών, για την πλήρη αυτονομία του από τη ΔΕΗ.
  • «Ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑΣ είναι διαχρονική προσπάθεια και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς τους δημότες και καταναλωτές. Με τον Καλλικράτη, οι απαιτήσεις αυξάνονται και εμείς δρομολογούμε όλες τα απαραίτητα για να ανταποκριθούμε» λέει στη στήλη ο νέος Πρόεδρος Θεόδωρος Αραμπατζής (στη φωτό πάνω με τη γράφουσα).



Με το σύστημα, εξασφαλίζεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και γραφικών η παρουσίαση όλων των δεδομένων του δικτύου, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν, καθώς και η δυνατότητα επέμβασης και αλλαγής της λειτουργία τους, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο από τους επιστήμονες χειριστές.
  • Αυτό βελτιστοποιεί το κόστος λειτουργίας και συντήρησης, εξασφαλίζει έγκαιρη διάγνωση βλαβών αλλά εξοικονόμηση ενέργειας και νερού!

    • «Με το σύστημα γίνεται ορθολογικότερη χρήση των διαθέσιμων υδάτινων αποθεμάτων και πόρων μας. Δίνεται ακόμη η δυνατότητα στην υπηρεσία μας να ελέγχει και να εντοπίζει ανα πάσα στιγμή από τις διαρροές και τα σημεία όπου αυτές υπάρχουν, μέχρι το ποσοστό του υπολειπόμενου χλωρίου στο προς κατανάλωση νερό. Καταλάβαμε εγκαίρως πως η τεχνολογία αιχμής διασφαλίζει σε πολλαπλά επίπεδα καταναλωτές και ΔΕΥΑΣ και κινηθήκαμε γρήγορα. Αυτή τη στιγμή είμαστε πρωτοπόροι μεταξύ των Δήμων της χώρας», λέει και ο Γενικός Δ/ντής της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκος Σαφαρίκας (φωτό αριστερά).
      
    • Το συνολικό έργο που ξεκίνησε το 1999, αφορά σε 40 χιλιάδες συνδέσεις-παροχές στα όρια του παλιού Δήμου Σερρών και κόστισε συνολικά 4,5 εκατ .
    • «Επειδή μας επιτρέπεται πλήρης έλεγχος δεδομένων από το υπολογιστή του γραφείου μας, μπορούμε ακόμη και να φτάσουμε σε σημείο διαρροής, πρίν καν ακόμη αυτό  δημιουργηθεί. Η μελέτη των καμπυλών και των γραφημάτων, μας δίνει αυτή τη δυνατότητα και φυσικά την αξιοποιούμε» τονίζει στον «Κ» ο Στέφανος Θεοχαρίδης  (στη φωτό πάνω, μπροστά στους Η/Υ)  Μηχανολόγος Μηχανικός της ΔΕΥΑΣ και υπεύθυνος του Γραφείου λειτουργίας του Αντλιοστασίου.
    • Μέσα στο 2011, η ΔΕΥΑΣ θα υλοποιήσει έργα συνολικού ύψους 15 εκατ. , με τα κυριότερα από αυτά να αφορούν στη σύνδεση του Σκουτάρεως και του Μητρουσίου, με τον Βιολογικό Καθαρισμό των Σερρών.
    • Ακόμη, από τα πρωτοπόρα σχέδιά της που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, είναι και το πιλοτικό για την Ελλάδα πρόγραμμα της αντικατάστασης των συμβατικών με ηλεκτρονικά υδρόμετρα.
    ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης


    Δεν υπάρχουν σχόλια: